Άγρια και πανέμορφη Μάνη: Τέσσερις στάσεις που πρέπει να κάνεις

Άγρια και πανέμορφη Μάνη: Τέσσερις στάσεις που πρέπει να κάνεις

Tο ταξίδι αυτό θα σου μείνει αξέχαστο

Παραδοσιακοί οικισμοί και χωριά που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και σε περιμένουν να τα απολαύσεις.

Οι διακοπές στη Μάνη και τα γύρω μέρη θα σου αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κάνοντας ένα οδοιπορικό στη Μάνη, μπορούμε σίγουρα να ξεχωρίσουμε τέσσερις στάσεις που πρέπει να κάνεις. Είναι οι all time classic επιλογές που αποτελούν καθόλου τυχαία σταθερές αξίες.

Λιμένι

Είναι η πανέμορφη πολιτεία πάνω στη θάλασσα με τα σπίτια να έχουν μοναδική θέα. Αυτή είναι η εικόνα που θα αντικρίσεις. Πυργόσπιτα και κατοικίες που μοιάζουν βγαλμένες από άλλη εποχή. Κρυστάλλινα νερά και εικόνες γεμάτες αντιθέσεις. Το Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που αξίζει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου. Είναι τόσο κοσμοπολίτικο και τόσο ήσυχο ταυτόχρονα. Θα βρεις όλα όσα θες για να περάσεις μερικές μέρες χαλάρωσης. Το σίγουρο είναι ότι θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες και θα δοκιμάσεις νόστιμες τοπικές συνταγές. Αυτό που κάνει επίσης ξεχωριστό το Λιμένι είναι το γεγονός ότι δεν έχει τις αμμώδεις παραλίες άλλων παραθαλάσσιων χωριών. Κι αυτό έχει τη δική του γοητεία. Μην αμελήσεις να κάνεις μια επίσκεψη στο Σπήλαιο Διρού όπου θα σε μαγέψουν οι εικόνες στο εσωτερικό του.

Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη είναι ακόμη ένα διαμάντι της περιοχής που πρέπει να επισκεφθείς. Μια θαλασσινή γωνιά με πολύ πράσινο και χαλαρούς ρυθμούς στην Πελοπόννησο. Η μεσσηνιακή Μάνη στα καλύτερά της. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά και ενδείκνυται για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε μία από τις στάσεις σου αν κάνεις οδοιπορικό στη Μάνη.

Αν βρεθείς για διακοπές στην Καρδαμύλη, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το κάστρο της Ζαρνάτας κοντά στην Καρδαμύλη.

Γύθειο

Το Γύθειο είναι για όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από μια απλή διαμονή από όλες τις απόψεις. Ένας πολύ οργανωμένος οικισμός που τα έχει όλα και μπορείς να τον έχεις ως ορμητήριό σου για να γνωρίσεις όλη τη γύρω περιοχή. Αυτή η ιστορική κωμόπολη κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Το χρωματιστό λιμάνι με το μανιάτικο άρωμα είναι ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο αλλά και ήρεμο και ιδιαίτερα family friendly.

Τα νεοκλασικά κτήρια στο λιμάνι, τα γραφικά σοκάκια και οι ολάνθιστες αυλές, οι παραδοσιακές ταβέρνες και η φιλοξενία είναι όσα ψάχνεις και θα βρεις εκεί. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις και να δεις και το άγνωστο ελληνικό νησί… της Ωραίας Ελένης.

Αρεόπολη

Στην είσοδο της Λακωνικής Μάνης, η Αρεόπολη στέκεται επιβλητική και σαν να έχει μείνει ανοιχτή μια σελίδα από κάποιο ιστορικό βιβλίο. Πλακόστρωτα σοκάκια, εκκλησίες αιώνων και κτήρια μιας άλλης εποχής θα σε υποδεχτούν. Οι κάτοικοι είναι πάντα πρόθυμοι να σου πουν ιστορίες από το παρελθόν και εσύ γοητευμένος θα τις ακούσεις. Αν είσαι από τους ταξιδιώτες που σου αρέσει να βλέπεις πολλά αξιοθέατα στις διακοπές σου, εδώ θα αράξεις για μέρες. Μπορείς άνετα να συνδυάσεις την εκδρομή σου με το Λιμένι. Παράδοση και σύγχρονη εξυπηρέτηση από τους ντόπιους είναι ο ιδανικός συνδυασμός, όπως αναφέρει το exploringgreece.