Η παραλία που θυμίζει… Μαλδίβες και είναι δίπλα στην Αθήνα

Η παραλία που θυμίζει… Μαλδίβες και είναι δίπλα στην Αθήνα

Το μέρος αυτό αποτελεί μια ξεχωριστή γωνιά της Ελλάδας

Η χώρα μας διαθέτει μία τεράστια ακτογραμμή και οι ελληνικές παραλίες που σε αφήνουν κάθε φορά με το στόμα ανοιχτό. Αυτή τη φορά να ταξιδέψουμε μέχρι τις «Μαλδίβες» που βρίσκονται λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Είναι οι Πεταλιοί στην Εύβοια και αξίζει να μπουν στο πρόγραμμά σου είτε για Σαββατοκύριακο είτε για περισσότερες μέρες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όποιος αναφέρεται στους Πεταλιούς, τους χαρακτηρίζει ως τις ελληνικές «Μαλδίβες» που είναι σε κοντινή απόσταση στην Αττική. Στην πραγματικότητα, κάτι που μπορείς να καταλάβεις και από τις φωτογραφίες είναι ότι οι Πεταλιοί είναι μια «γειτονιά» 10 μικρών νησιών, τα οποία εκτείνονται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από το Μαρμάρι.

Οι εξωτικοί Πεταλιοί και οι μοναδικές ελληνικές παραλίες τους, μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένοι όσο άλλα νησιά.

Ωστόσο αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης μεγιστάνων και… γαλαζοαίματων. Σήμερα, τα περισσότερα είναι ακατοίκητες βραχονησίδες, εκτός από τρία, τα οποία χαίρονται οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο στα ανοιχτά τους μπορείς να κάνεις και εσύ το μπάνιο σου ενώ με το σκάφος η εμπειρία είναι μοναδική, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό και ασφαλή επιλογή για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι, όμως, είναι το κάτι άλλο.