Χαλάρωμα και διακοπές στο ελληνικό νησί-ηφαίστειο – Δεν είναι η Σαντορίνη

Χαλάρωμα και διακοπές στο ελληνικό νησί-ηφαίστειο – Δεν είναι η Σαντορίνη

Απίστευτη ομορφιά, εξωτικές παραλίες και θερμές πηγές

Στην Ελλάδα ποτέ δε βαριέσαι και πάντα μπορείς να βρίσκεις καινούργια, εξωτικά μέρη να κάνεις διακοπές. Ειδικά το καλοκαίρι μπορείς να βρεθείς είτε σε καταγάλανες παραλίες με δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα ή να απολαύσεις σεληνιακά τοπία που είναι αποτέλεσμα διάφορων διεργασιών του φυσικού περιβάλλοντος. Μπορείς να κάνεις διακοπές ακόμη και σε ένα νησί ηφαίστειο και αυτή τη φορά δε μιλάμε για τη Σαντορίνη. Η Νίσυρος είναι το ανερχόμενο νησί ηφαίστειο που όλο και περισσότεροι θέλουν να εξερευνήσουν. Μήπως φέτος θες να είσαι και εσύ ένας από αυτούς; Η απλότητα και η αυθεντικότητά του σίγουρα θα σου κλέψουν την καρδιά.

Διακοπές στη Νίσυρο, στο νησί ηφαίστειο της Ελλάδας

Η Νίσυρος με σιγουριά δεν ανήκει στα κοσμοπολίτικα και πολύδιαφημισμένα νησιά της Ελλάδας. Είναι, ωστόσο, από αυτά που ξεχωρίζουν για το χαρακτήρα τους. Δεν είναι λίγο εξάλλου να κάνεις διακοπές πάνω σε ένα ηφαίστειο. Αν μη τι άλλο τα τοπία και οι παραλίες που θα συναντήσεις είναι το κάτι άλλο. Αυτός ο κρυμμένος θησαυρός του Αιγαίου είναι γειτονιά με την Κω αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι μοιάζουν φυσιογνωμικά.

Η ελληνική μυθολογία λέει ότι το νησί δημιουργήθηκε από την Γιγαντομαχία. Δηλαδή τον πόλεμο μεταξύ Θεών και Γιγάντων, όταν ο Ποσειδώνας καταδίωξε τον Γίγαντα Πολυβώτη μέχρι την Κω. Τότε αποφάσισε να κόψει ένα τμήμα της και να το πετάξει πάνω στο εχθρό του βυθίζοντάς τον για πάντα στο Αιγαίο Πέλαγος, περιγράφει το Exploring Greece TV.

Η Νίσυρος έχει το δικό της χαρακτήρα και αφήνει το αποτύπωμά της στο Αιγαίο. Αυτό που πρακτικά θα συναντήσεις αν πας για διακοπές στη Νίσυρο είναι παραδοσιακά χωριά που σου θυμίζουν αγνό ελληνικό καλοκαίρι. Θα ανάψεις κερί σε εκκλησάκια μέσα στους βράχους. Θα κάνεις μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες αλλά και σε θερμά λουτρά. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Αυτό που επίσης θα σε γοητεύσει είναι ότι η Νίσυρος, ένα από τα πιο όμορφα των Δωδεκανήσων είναι ακόμη άθικτο από την τουριστική κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βιώσεις το πώς είναι η ζωή σε ένα νησί από πρώτο χέρι.

Διακοπές πάνω σε έναν κρατήρα

Διακοπές στο νησί ηφαίστειο της Ελλάδας – Και δεν είναι η ΣαντορίνηΘα ξεκινήσεις την περιήγησή σου στο νησί από το Μανδράκι που είναι ουσιαστικά το λιμάνι και η πρωτεύουσά του. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και προσφέρει μοναδική θέα στο μπλε τις θάλασσας. Μικρά και γραφικά σοκάκια με πλατείες θα σε οδηγήσουν σε λουλουδιασμένες αυλές και όμορφα μαγαζάκια. Θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες στα άσπρα σπιτάκια που μοιάζουν ζωγραφισμένα από τις βουκαμβίλιες. Μόλις 1,5 χλμ. από το Μανδράκι θα βρεις και τις φημισμένες πηγές των Λουτρών γνωστές για τα νατροχλωριο-θειούχα νερά της με μέγιστη θερμοκρασία 46ºC. Το μπάνιο εκεί είναι από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η Νίσυρος και οι παραλίες της

Ένα μικρό νησί μπορεί να μην έχει πολλές παραλίες αλλά είναι όλες μία και μία. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Παχιά Άμμο και τη Λευκή Παραλία που είναι όνομα και πράγμα λόγω της άμμου της. Άγιος Σάββας, Κατσούνι, Αυλάκι, Αγία Ειρήνη και Χοχλάκια είναι επίσης γνωστές. Η τελευταία θα σε εντυπωσιάσει με τις μαύρες κροκάλες της.

Tip: Μπορείς να δοκιμάσεις το μπάνιο και στα γειτονικά νησάκια Άγιο Αντώνιο και Γυαλί κάνοντας μια ξεχωριστή μονοήμερη με καϊκάκι.

Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς:

Το Ηφαιστειολογικό Μουσείο. Παρόμοιο δε θα βρεις σε όλη την Ελλάδα αλλά ούτε και στην ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα δεις πώς δημιουργήθηκε η Νίσυρος και θα θαυμάσεις ηφαιστειακά πετρώματα με παράξενα ονόματα και χρώματα.

Στη Νίσυρο θα ξεχαστείς, θα νιώσεις εντελώς διαφορετικά και θα σε ανανεώσει μέχρι το επόμενο ταξίδι σου. Αξίζει να την επισκεφτείς.

Πηγή φωτογραφιών: nisyros.gr