Η άγνωστη παραλία στην Εύβοια που μοιάζει με… σπηλιά 

Η άγνωστη παραλία στην Εύβοια που μοιάζει με… σπηλιά 

Η παραλία Αμανάκι είναι ένα κρυφό διαμάντι μέσα στο πράσινο και με επιβλητικά βράχια τριγύρω

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό, είτε για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα, είτε και για απόδραση του Σαββατοκύριακου, καθώς είναι σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και προσφέρει πολλές επιλογές, είτε θέλεις να απολαύσεις τη θάλασσα, είτε να βρεις πράσινες οάσεις με δάση και τρεχούμενα νερά.

Ό,τι κι αν ψάχνεις, θα το βρεις στην Εύβοια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα exploriggreece.tv και το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις μερικές όμορφες και χαλαρές στιγμές. Όσον αφορά τις παραλίες, η πλειοψηφία τους είναι όμορφες, με καθαρά και δροσερά νερά. Κάποιες ξεχωρίζουν για το σημείο στο οποίο βρίσκονται αλλά και το πώς είναι διαμορφωμένες.

Όπως για παράδειγμα η παραλία Αμανάκι η οποία μοιάζει στην πραγματικότητα με σπηλιά. Αξίζει μια βόλτα σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στην Εύβοια, με γαλαζοπράσινα νερά και την ησυχία που αναζητάς. Μπορείς να γνωρίσεις την παραλία Αμανάκι αλλά και την Λίμνη… που δεν είναι λίμνη με μια βόλτα σου στην Εύβοια.

Αμανάκι: Η άγνωστη παραλία-σπηλιά στην Εύβοια

Η παραλία Αμανάκι δεν είναι πολύ γνωστή και αποτελεί ένα καταφύγιο για όποιον αναζητά κάτι ξεχωριστό είτε για βουτιές είτε απλώς για να ακούει το κύμα και να διαβάζει ένα βιβλίο δίπλα σε αυτό. Για να μπορέσεις να την εντοπίσεις μπορείς να δεις του χάρτες της Google.

Ωστόσο, για να έχεις εικόνα για το πού βρίσκεται, να σου πούμε ότι είναι πολύ κοντά στη περίφημη παραλία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι όπως είπαμε το ότι είναι στην πραγματικότητα κρυμμένη μέσα σε μια σπηλιά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει λίγο με την κρυφή παραλία στη θαλάσσια σπηλιά 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα.

Εκτός από Αμανάκι ίσως ακούσεις να αποκαλούν τη συγκεκριμένη παραλία και Δαμιανού. Τι σημαίνει αυτό το δεύτερο όνομα; Λέγεται ότι την δεύτερη ονομασία της την απέκτησε κάποια στιγμή από έναν λουόμενο ο οποίος συνήθιζε να κάνει βόλτες με το κανό του και βρισκόταν συνέχεια εκεί. Η παραλία Αμανάκι είναι ένα κρυφό διαμάντι μέσα στο πράσινο και με επιβλητικά βράχια τριγύρω. Και φυσικά αυτό που σου χαρίζεται απλόχερα είναι η φυσική σκιά λόγω της σπηλιάς. Θα την λατρέψεις.

Ελληνικές παραλίες και εκδρομή στην Εύβοια

Η απόδραση στην Εύβοια είναι ιδανική αν ψάχνεις καθαρές και διαφορετικές από τα συνηθισμένα παραλίες. Είτε επιλέξεις τη βόρεια είτε τη νότια πλευρά της Εύβοιας αλλά ακόμη και το κεντρικό μέρος όπου βρίσκεται και η παραλία Αμανάκι, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Εκεί βρίσκεται μεταξύ άλλων η δίδυμη παραλία των ερωτευμένων, η παραλία αμμόγλωσσα αλλά και η μυστική παραλία με τη λευκή άμμο. Όποια κι αν επιλέξεις για τις βουτιές σου, το σίγουρο είναι ότι θα φύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις…