Η παραλία που στη μία άκρη έχει κρύο νερό και στην άλλη καυτό

Η παραλία που στη μία άκρη έχει κρύο νερό και στην άλλη καυτό

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της Κύθνου

Όσο και να ταξιδεύεις στην Ελλάδα, πάλι θα βρίσκεσαι μπροστά σε ευχάριστες εκπλήξεις που θα σε εντυπωσιάζουν.

Μια από αυτές τις παραλίες που μας έχουν κάνει εντύπωση στα ταξίδια μας είναι μια παραλία η οποία στην μία άκρη έχει κρύο νερό και στην άλλη πολύ ζεστό έως και καυτό.

Ο λόγος για την παραλία Λουτρά στην Κύθνο.

Η παραλία Λουτρά στην Κύθνο, λοιπόν, έχει την ιδιαιτερότητα να μπορείς να κάνεις μπάνιο σε δροσερά νερά αλλά και να ξεκουραστείς σε ιαματικά καυτά. Η παραλία βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό και δε θα δυσκολευτείς καθόλου να τον προσεγγίσεις. Εκεί λοιπόν, όταν φτάσεις θα δεις την παραλία με την άμμο και μπορείς να απολαύσεις την σκιά των δέντρων αν δεν έχεις ομπρέλα. Αυτό που κλέβει την παράσταση, όμως, βρίσκεται στην δεξιά άκρη της παραλίας.

Στην πραγματικότητα έχει σχηματιστεί από πέτρες μια μικρή φυσική πισίνα όπου το νερό είναι ζεστό και ιαματικό, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Η περιοχή, όπως είπαμε, είναι ιδιαίτερα γνωστή ήδη από τα αρχαία χρόνια. Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών είχε αρχίσει ήδη από την εποχή της βασιλείας του Όθωνα όταν διαπιστώθηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών και ξεκίνησε η κατασκευή του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών. Το κτήριο θα το δεις ακόμη και σήμερα πάνω ακριβώς από την παραλία. Μια από τις ελληνικές παραλίες που δεν ξεχνάς εύκολα. Το αρχικό κτήριο του υδροθεραπευτηρίου ολοκληρώθηκε το 1857 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν και του βοηθού του Λορέντ, που ανέλαβε την εκτέλεση.

Αυτό που μας έχει κλέψει, επίσης την καρδιά είναι η ζωγραφιστή χώρα του νησιού. Δε θα σταματήσεις να φωτογραφίζεις τους ζωγραφισμένους με καλαισθησία τοίχους του νησιού.