Το μοναδικό ναυαγισμένο τσιμεντένιο πλοίο της Μεσογείου σε έναν παραδεισένιο τόπο

Το μοναδικό ναυαγισμένο τσιμεντένιο πλοίο της Μεσογείου σε έναν παραδεισένιο τόπο

Παρόμοιό του υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο

Το ναυάγιο που βρίσκεται στα Λιχαδονήσια αποτελεί πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το φημισμένο αυτό σύμπλεγμα νησιών είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο και όχι από ξύλο η σίδερο όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα καράβια στις μέρες μας.

Μια από τις όμορφες γωνιές της Εύβοιας, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινή απόδραση.

Το πλοίο «PIONEER I»  που είναι πλέον ναυαγισμένο είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο, δηλαδή όχι από ξύλο ή σίδερο όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα σημερινά καράβια. Αυτό το κάνει και τόσο ξεχωριστό ως ναυάγιο παγκοσμίως. Η κατασκευή του είναι μια τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το εντυπωσιακό στα κρυστάλλινα νερά ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου «PIONEER I» βρίσκεται στον βυθό της συγκεκριμένης περιοχής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε εκεί όταν βομβαρδίστηκε όντας φορτωμένο με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό των κατεχόμενων νησιών, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Αν θες να πας κάπου εξωτικά και ταυτόχρονα όχι πολύ μακριά από την Αθήνα, τότε τα Λιχαδονήσια είναι αυτό που λέμε η Καραϊβική της Ελλάδας. Αυτό το νησιωτικό σύμπλεγμα μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα θα σε συνεπάρει. Ένας θησαυρός με γαλαζοπράσινα νερά και κατάφυτα νησάκια που όμοιό του δε θα συναντήσεις στην Ελλάδα.