Ελληνικές παραλίες: Η παράξενη αιτία για το… βάφτισμα της «Σπηλιάς του Δράκου»

Ελληνικές παραλίες: Η παράξενη αιτία για το… βάφτισμα της «Σπηλιάς του Δράκου»

Σου... κλέβει την καρδιά αυτή η παραλία στην Κρήτη

Υπήρχαν άπειρα μέρη στην Ελλάδα που ο πολύ κόσμος δεν τα γνωρίζει, αλλά ακόμα και εκείνοι που την... ψάχνουν δεν ξέρουν κάποια σημαντικά στοιχεία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και πολλές ελληνικές παραλίες, από τις δεκάδες που έχουμε. Ας μιλήσουμε για μία που σίγουρα μας έχει κλέψει την καρδιά και βρίσκεται στην Κρήτη. Συνηθίζουν να την αποκαλούν ως «Σπηλιά του Δράκου» ενώ η επίσημη ονομασία της παραλίας αυτής είναι το Αμμούδι. Ωστόσο έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία, όπως και πολλά μέρη της Κρήτης και γι’ αυτό αποκαλείται και με το όνομα του Δράκου.

Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά η «Σπηλιά του Δράκου» 

Η «Σπηλιά του Δράκου», λοιπόν, είναι μια παραλία η οποία βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τον Άγιο Νικόλαο αλλά ακόμη πιο κοντά στην Ιεράπετρα. Σε μια μαγευτική τοποθεσία που σου θυμίζει καλοκαίρι και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μπορείς να εντοπίσεις στους χάρτες της Google πού ακριβώς βρίσκεται. Πρόκειται για μια όμορφη και γραφική παραλία με ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Το σκηνικό συμπληρώνει η ψιλή χρυσή άμμος που σε καλεί να κάτσεις και να απολαύσεις τον ήλιο. Όσοι την έχουν επισκεφθεί, έφυγαν με μία ωραία αίσθηση. Είναι από τις ελληνικές παραλίες που θυμάσαι, αναφέρεται στο Exploring Greece TV.

Πώς πήρε όμως το όνομα «Σπηλιά του Δράκου» ενώ λέγεται κανονικά Αμμούδι.

Είναι από τις λίγες φορές που μια ταβέρνα δίνει το όνομα σε μια τοποθεσία αντί να γίνει το αντίθετο. Και όμως η παραλία έγινε γνωστή ως η Σπηλιά του Δράκου, από την ομώνυμη ταβέρνα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της.

Να θυμάσαι, αν βρεθείς στην περιοχή ότι η υπέροχη αυτή παραλία δεν διαθέτει φυσική σκιά οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος αν θες να μείνεις εκεί για ώρες. Επιπλέον να θυμάσαι ότι βρίσκεται κοντά στη Μονή Καψά. Για να την εντοπίσεις εύκολα και να μην μπερδευτείς, θα πρέπει να σταματήσεις ακριβώς κάτω από την ταβέρνα Σπηλιά του Δράκου και να κινηθείς στους χωματόδρομους που οδηγούν στη θάλασσα. Κοντά σχηματίζονται κι άλλοι δυσπρόσιτοι κόλποι.

Οι καλύτερες διακοπές σε γοητευτικές παραλίες 

Εκτός από τη γαστρονομία και την αυθεντική φιλοξενία, αν κάτι θα σου μείνει αξέχαστο στην Κρήτη είναι οι μαγευτικές θάλασσες. Ακτές για όλα τα γούστα με χρυσή άμμο ή βράχια, ρηχά ή πιο βαθιά νερά και εξωτικές γωνιές στις ελληνικές παραλίες. Από πού να ξεκινήσουμε; Από τα εξωτικά Σεϊτάν Λιμάνια ή την παραλία του Στεφάνου με τα καταγάλανα νερά; Στην Κρήτη υπάρχει επίσης και η άγνωστη γωνιά της Ελλάδας με το απόλυτο μυστικό ομορφιάς.

Μικρό αλλά μεγάλο μυστικό: Αν βρεθείς στην Κρήτη, πρέπει να γνωρίσεις τον Αιγυπτιακό Φάρο στην Ελλάδα που είναι από τους παλαιότερους στον κόσμο.

Γενικά η συμβουλή για όσους πάνε στην Κρήτη είναι να μην μείνουν σταθεροί σε ένα μέρος γιατί έχει πολλές ομορφιές.