Σπέτσες: Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού με τη μεγάλη ιστορία

Σπέτσες: Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού με τη μεγάλη ιστορία

Μία πρόταση για ένα ιδανικό διήμερο

Οι Σπέτσες είναι η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, ενώ βρίσκεται σε απόσταση μιας ανάσας από την Αθήνα καθώς απέχει 50 μίλια από τον Πειραιά και μόλις 1,5 μίλι από την Ερμιονίδα.

Την περίοδο 1821-1832 το εν λόγω νησί του Αργοσαρωνικού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, ενώ στο νησί έζησε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, όπου και βρίσκεται το αρχοντικό της.

Εκδρομή στον Αργοσαρωνικό: Γιατί να πας στις Σπέτσες

Στο πανέμορφο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού θα συναντήσεις σπίτια γεμάτα βουκαμβίλιες, γραφικά σοκάκια, ενώ δεν χρειάζεται αυτοκίνητο.

Πριν δύσει ο ήλιος είναι η ιδανική ώρα για μια βόλτα στην επάνω μεριά της Ντάπιας. Θα δεις λευκά αρχοντικά σπίτια τα οποία θα σε μαγέψουν ενώ το Παλιό Λιμάνι θα είναι το μέρος που θα λατρέψεις και θα θες να το περπατήσεις.

Μία από τις διάσημες παραλίες των Σπετσών είναι η Αγία Μαρίνια. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο του νησιού και διαθέτει απέραντη αμμουδιά. Στη βόρεια πλευρά των Σπετσών θα συναντήσεις την παραλία Βρέλλο και στη νοτιοδυτική πλευρά την παραλία των Αγίων Αναργύρων.

Η Ξυλοκέριζα, η Ζογεριά και η Αγία Παρασκευή είναι οι λιγότερο γνωστές άρα και οι πιο ήσυχες παραλίες που και μόνο γι’ αυτό, αξίζει να απλώσεις την πετσέτα σου, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μια εκδρομή στο Αργοσαρωνικό μπορεί να χαρακτηριστεί παντός καιρού. Τις Σπέτσες μπορείς να τις επισκεφτείς όλες τις εποχές του χρόνου και να τις χαρείς για διαφορετικούς λόγους. Ακόμη και τον χειμώνα που το νησί είναι πιο ήρεμο και ζει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι το τέλειο μέρος για ένα Σαββατοκύριακο.