Μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη: Ιδανικός προορισμός 40 λεπτά από την Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη: Ιδανικός προορισμός 40 λεπτά από την Αθήνα

Μια όμορφη γωνιά όπου θα απολαύσεις την αύρα της θάλασσας, καλούς ψαρομεζέδες και τον καφέ σου με όμορφη θέα και μακριά από τη βαβούρα και την πολυκοσμία

Ο καλός καιρός είναι πάντα η πιο καλή αφορμή για να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή στην Αττική και όχι πολύ μακριά στην Αθήνα. Υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές είτε προτιμάς το βουνό είτε τη θάλασσα.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί πιο άγνωστοι προορισμοί που θα σε ενθουσιάσουν από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί και σίγουρα θα το επαναλάβεις. Όπως αναφέρει η ιστοσελήδα exporinggreece.tv, η Πάχη είναι ένας από αυτούς τους ιδανικούς για μονοήμερη. Ένα γραφικό ψαροχώρι σε απόσταση μόλις 40 λεπτών από την Αθήνα που μπορείς να χαλαρώσεις και να περάσεις μερικές όμορφες στιγμές, ιδανικά μια μονοήμερη το Σαββατοκύριακο. Η πρόσβαση είναι εύκολη και οι επιλογές πολλές. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και να δεις στους χάρτες της Google πού ακριβώς βρίσκεται η Πάχη καθώς είναι στην περιοχή των Μεγάρων.

Μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη

Η Πάχη βρίσκεται στην περιοχή των Μεγάρων και είναι ένα όμορφο και ήσυχο ψαροχώρι. Εκεί, στη δυτική Αττική, σε αυτή την όμορφη γωνιά, θα απολαύσεις την αύρα της θάλασσας, περπάτημα δίπλα σε αυτήν και καλούς ψαρομεζέδες στα ταβερνάκια. Και για τέλος θα πιεις τον καφέ σου με όμορφη θέα και μακριά από τη βαβούρα και την πολυκοσμία. Εκεί στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από την Σαλαμίνα θα βρεθείς σε ένα ήσυχο και γραφικό περιβάλλον με φιλόξενους κατοίκους.

Η περιοχή έχει ιδιαίτερη ιστορία καθώς εκεί, στη θέση της Πάχης βρισκόταν στην αρχαιότητα η Μεγαρική πόλη Νίσαια. Απέναντι από την Πάχη μπορεί να διακρίνει επίσης κανείς δύο νησιά. Ο λόγος για το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης. Οι κάτοικοι του μικρού νησιού ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την αλιεία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Πάχη θα φας από τα πιο φρέσκα ψάρια της ζωής σου ενώ μπορείς να προμηθευτείς και φρέσκο ψάρι για το σπίτι.

Μην χάσεις αν πας μονοήμερη εκδρομή

Αν βρεθείς για εκδρομή στην Πάχη, μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα βόρεια του χωριού. Ρώτα τους κατοίκους για το πώς θα πας στον λόφο του Αη Γιώργη στου οποίου την κορυφή υπάρχει το ομώνυμο εξωκλήσι. Από εκεί θα απολαύσεις μια μοναδική θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού και θα βγάλεις εξαιρετικές φωτογραφίες. Το σούρουπο θα επιστρέψεις στο σπίτι σου με χαλαρή διάθεση και σίγουρα ανανεωμένος. Πώς θα πας στην Πάχη; Στην Ολυμπία Οδό, θα βγεις στην β’ έξοδο για Μέγαρα με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Εκεί θα στρίψεις αριστερά προς Πάχη.

Εκτός από την Πάχη, τσέκαρε επίσης και τις τρεις ακόμη στάσεις που μπορείς να κάνεις στα Μέγαρα όταν βρεθείς στην περιοχή για μονοήμερη!