Πόρτο Χέλι: Ένα μαγικό διήμερο σ’ έναν κοσμοπολίτικο προορισμό

Πόρτο Χέλι: Ένα μαγικό διήμερο σ’ έναν κοσμοπολίτικο προορισμό

Δεν το αποκαλούν άδικα τη Ριβιέρα της Πελοποννήσου

Κάνεις σχέδια για το Σαββατοκύριακο. Σκέφτεσαι το πού μπορείς να αποδράσεις για να περάσεις μερικές χαλαρές στιγμές, ιδανικά κοντά στη θάλασσα. Το Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι σίγουρα μπορεί να είναι μια από τις πρώτες σου επιλογές και όχι άδικα. Είναι ένας κοντινός στην Αττική προορισμός και ιδιαίτερα κοσμοπολίτικος σε βαθμό που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο και τόσο κοντινό ώστε να μην χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα και να ξοδέψεις πολλά χρήματα; Το Πόρτο Χέλι είναι μια ασφαλής επιλογή που θα σε δικαιώσει και θα σε κάνει να ζήσεις τη διακριτική πολυτέλεια χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Δεν το αποκαλούν άδικα τη Ριβιέρα της Πελοποννήσου.

Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι: 48 ξεκούραστες ώρες σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό

Το Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι θα περάσει πολύ γρήγορα και μόλις φτάσει το βράδυ της Κυριακής θα σκέφτεσαι το πότε θα ξαναέρθεις. Το Πόρτο Χέλι έχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με πανέμορφες παραλίες, φυσική ομορφιά, γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Και κυρίως τις επιλογές να περάσεις καλά με πολλούς τρόπους. Η προσιτή πολυτέλεια είναι ένα από αυτά. Μπορείς να βρεις δωμάτια για τη διαμονή σου για όλα τα γούστα και τα βαλάντια και να επιλέξεις αυτό που προτιμάς.

Όσον αφορά τις παραλίες, υπάρχουν και εδώ πολλές επιλογές. Ας ξεκινήσουμε με τις εξωτικές αμμουδιές με τα γαλαζοπράσινα και καθαρά, κρυστάλλινα νερά. Στο Πόρτο Χέλι θα βρεις αρχικά γαλαζοπράσινες και εξωτικές, πεντακάθαρες παραλίες. Εκεί θα βρεις είτε οργανωμένες παραλίες, είτε όχι για να επιλέξεις ανάλογα με αυτό που σου ταιριάζει. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις πεντακάθαρα, διάφανα νερά. Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες είναι η Χηνίτσα. Εκεί που θα κολυμπήσεις σε γαλαζοπράσινα νερά και θα ξαπλώσεις πάνω στην χρυσή άμμο. Αν προτιμάς τις βοτσαλωτές παραλίες, θα στραφείς προς το Κουνούπι. Από την παραλία Κόστα, τώρα, θα κάνεις μπάνιο έχοντας για θέα τις Σπέτσες. Μοναδική εμπειρία…

Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι: Η αρχαία πόλη των Αλιέων

Πώς πήρε το όνομά του όμως το Πόρτο Χέλι; Στην πραγματικότητα χτίστηκε πάνω στα ερείπια του οικισμού των Αλιέων. Από τους παλιούς κάτοικους του τόπου που ήταν αλιείς πορφύρας. Το Χέλι είναι απλώς μια σταδιακή γλωσσική παραφθορά του ονόματος, σε Χαλιείς και έπειτα στην ονομασία που το ξέρουμε σήμερα. Πήρε έπειτα το προσωνύμιο «Πόρτο», γιατί διέθετε λιμάνι. Η αρχαία πόλη των Αλιέων ήταν κτισμένη ακριβώς απέναντι από τον σημερινό οικισμό, και η Ακρόπολη της βρισκόταν στην κορυφή του λόφου.

Το σίγουρο είναι πως το Σαββατοκύριακο στο Πόρτο Χέλι θα σε ξεκουράσει και θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου, όπως αναφέρει το exploringgreece.