Βύθουρη: Η παραλία με το σπάνιο φαινόμενο στην Εύβοια

Βύθουρη: Η παραλία με το σπάνιο φαινόμενο στην Εύβοια

Τα τιρκουάζ νερά και η έκπληξη που κρύβει η αμμουδιά

Η Εύβοια αποτελεί πάντα μια ιδανική επιλογή για μονοήμερες ή σαββατοκύριακα ειδικά το καλοκαίρι. Γιατί εκεί μπορείς να βρεις ό,τι είδους παραλία θες. Από μεγάλες αμμουδιές με χρυσή άμμο και γαλάζια νερά μέχρι απομονωμένες παραλίες που θα κάνεις μπάνιο σχεδόν μόνος σου, Εκεί, στην Εύβοια, εντοπίσαμε και μια παραλία με ένα σπάνιο φαινόμενο.

Αρχικά την επισκεφθήκαμε για τα γαλάζια καθαρά νερά της. Όταν φτάσαμε όμως μάθαμε και για ποιο λόγο έχει γίνει πολύ δημοφιλής για τους κατασκηνωτές. Και δεν έχουν άδικο. Η Βύθουρη στην Εύβοια είναι μια παραλία με μια ιδιαιτερότητα που εκπλήσσει.

Βύθουρη: Η πανέμορφη παραλία στην Εύβοια

Ξεκινήσαμε για μονοήμερη αλλά για να είμαστε ειλικρινείς θα ήταν προτιμότερο να είχαμε κλείσει καλύτερα ένα σαββατοκύριακο στην περιοχή. Κι αυτό γιατί ναι μεν βρίσκεται δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα δυσκολευτήκαμε. Ήταν περίπου 5 χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στην παραλία και δούμε σχετική πινακίδα, όταν άρχισε ο χωματόδρομος. Τα τελευταία δύο χιλιόμετρα η πρόσβαση είναι αρκετά πιο δύσκολη οπότε πηγαίναμε πολύ σιγά. Το θετικό είναι ότι η θέα και τα νερά μας προσέφεραν την ανταμοιβή που θέλαμε και μάλιστα με το παραπάνω.

Πήραμε τις ομπρέλες μας και τις προμήθειές μας (καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη) και βρήκαμε μια όμορφη άκρη για να κάτσουμε. Αφού, λοιπόν, κάναμε τις πρώτες μας βουτιές και απολαύσαμε τα δροσερά και καθαρά νερά πιάσαμε την κουβέντα με έναν κατασκηνωτή που έχει εδώ και χρόνια σαν στέκι τη συγκεκριμένη παραλία. Και μας αποκαλύφθηκε ένα μυστικό που δεν φανταζόμασταν γι’ αυτή την αμμουδιά.

Η παραλία με το σπάνιο φαινόμενο

Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Αυτό οφείλεται, όπως θα παρατηρήσει κανείς κατευθείαν μόλις βρεθεί εκεί, στους ιδιαίτερους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την περικλείουν. Όσο, λοιπόν, γυρνάει ο ήλιος και πέφτει στα βράχια, αυτά δημιουργούν μια φυσική που ειδικά για τους κατασκηνωτές είναι ό,τι πρέπει.

Tip 1: Δίνουμε έμφαση στο ότι δεν είναι μια οργανωμένη παραλία αλλά και στο ότι δεν έχει κάποιο μαγαζί κοντά της. Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων θα βρεις κάτι να πάρεις για να πιεις ή να φας οπότε καλύτερα να το έχεις προμηθευτεί από πιο νωρίς.

Tip 2: Αν έχεις μικρά παιδιά καλύτερα να την αποφύγεις τα σαββατοκύριακα ή αν ξέρεις ότι κουράζονται εύκολα ειδικά αν την επισκεφτείς για μονοήμερη.

Tip 3: Τα νερά είναι ελαφρώς κρύα οπότε δεν ενδείκνυται αν δε μπαίνεις σε θάλασσα που το νερό δεν είναι ζεστό.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η παραλία στην Εύβοια θα σου δείξει μια από τις καλύτερες εκδοχές του Αιγαίου.

Η παραλία Βύθουρη έχει μια άγρια ομορφιά που σπάνια συναντάς στην Εύβοια. Μια ομορφιά που ταυτόχρονα σε γοητεύει και σου προκαλεί δέος, όπως αναφέρει το exploringgreece.