Άσσος: Το παραμυθένιο χωριό που ακουμπά στη θάλασσα

Άσσος: Το παραμυθένιο χωριό που ακουμπά στη θάλασσα

Το Ιόνιο στα καλύτερά του

Η Ελλάδα μπορεί να καμαρώνει για τα πανέμορφα χωριά της είτε αυτά είναι ορεινά είτε παραθαλάσσια. Κάθε νησί κρύβει και μια μικρή έκπληξη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει και στην Κεφαλονιά. Εκεί που βρίσκεται το παραμυθένιο χωριό που ακουμπά στη θάλασσα, η Άσσος.

Το χωριό Άσσος βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κεφαλονιάς με τα παραδοσιακά σπίτια και το Κάστρο της Άσσου να σε μαγεύουν. Το μικρό αυτό και απομονωμένο χωριουδάκι βρίσκεται βόρεια της καταπληκτικής παραλίας του Μύρτου. Χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησό του, περιβάλλεται από υπέροχο καταπράσινο τοπίο όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Πεύκα και κυπαρίσσια και τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του Ιονίου, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό και κάνουν την Άσσο ένα ιδανικό σκηνικό για χαλαρωτικές διακοπές.

Αυτό που κάνει το χωριό να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι διατηρεί την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική του στο μεγαλύτερο μέρος του έχοντας παράλληλα ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Επιπλέον δεν είναι απλά ένα παραθαλάσσιο χωριό αλλά ένα χωριό που ακουμπά κυριολεκτικά στη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι το μικρό λιμανάκι της Άσσου δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Μια μοναδική εμπειρία που μπορείς να ζήσεις εκεί είναι η θέα από το κάστρο.

Το κάστρο χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα με σκοπό να προστατεύσει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές ενώ εκεί έγιναν σπουδαίες μάχες για την υπεράσπιση της Κεφαλονιάς και μετά για μερικές δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή. Σήμερα παραμένουν μόνο τα ερείπιά του.

Μην ξεχάσεις

  • Κοντά στην περιοχή υπάρχουν επίσης μυστικές, κρυφές παραλίες έτοιμες να τις εξερευνήσουν οι τουρίστες.
  • Να επισκεφτείς το αρχοντικό Αργοστόλι όπου μπορεί άνετα να αποτελέσει το ορμητήριό σου για ένα ταξίδι στην Κεφαλονιά. Διαθέτει πολλά καταλύματα γι’ αυτό το σκοπό. Το Αργοστόλι είναι μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά.
  • Να δοκιμάσεις μάντολα, το παρααδοσιακό γλυκό της Κεφαλονιάς.
  • Το παραμυθένιο χωριό Άσσος που ακουμπά στη θάλασσα φαίνεται να είναι «χαμένο στο χρόνο» κι εκπέμπει μια σχεδόν μυστικιστική ατμόσφαιρα. Και σε καλεί να το εξερευνήσεις…