Το ελληνικό νησάκι που έχει πάνω του μόνο μία εκκλησία

Το ελληνικό νησάκι που έχει πάνω του μόνο μία εκκλησία

H ομορφιά του είναι απαράμιλλη

Αν κάτι μας γοητεύει συνεχώς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι συναντάμε αξιοθέατα, τοπία και νέα μέρη που πολλές φορές οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από αυτά που έχει γίνει γνωστό περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για μια ελληνική νησίδα που έχει επάνω της μόνο ένα εκκλησάκι. Δεν πρόκειται για ένα γνωστό νησί αλλά σίγουρα η ομορφιά του είναι απαράμιλλη.

Αν έχεις βρεθεί για διακοπές στην Πάργα ίσως το γνωρίζεις μιας και μιλάμε για το νησάκι της Παναγίας. Ένα καταπράσινο και ξεχωριστό νησάκι που μπορείς να γνωρίσεις αν κανονίσεις τις διακοπές σου στην Πάργα, το μέρος που μοιάζει με νησί αλλά είναι στη στεριά.

Η ελληνική νησίδα που έχει πάνω της μόνο ένα εκκλησάκι

Το νησάκι της Παναγίας βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας και πραγματικά μαγνητίζει τα βλέμματα με την ομορφιά του. Είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην περιοχή που αξίζει να γνωρίσεις αν βρεθείς για διακοπές στην Πάργα. Ονομάζεται έτσι φυσικά λόγω της μικρής εκκλησίας που υπάρχει πάνω σε αυτό και που είναι και το μοναδικό πράγμα που υπάρχει πάνω στο νησάκι πέρα από τα δέντρα, φυσικά. Μπορούμε να πούμε ότι μας θυμίζει λίγο και το νησάκι του Αγίου Σώστη στη Ζάκυνθο.

Το εκκλησάκι με το πολύ γραφικό καμπαναριό ήταν χτισμένο στις παρυφές του κάστρου του νησιού το οποίο είχε χτιστεί το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή. Τα απομεινάρια όλων αυτών δημιουργούν σήμερα το σκηνικό που βλέπουμε το οποίο είναι ιδιαιτέρως ειδυλλιακό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάποια ζευγάρια επιλέγουν το εκκλησάκι και για την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους, το γάμο τους με τη νύφη να φτάνει στο παραμυθένιο σκηνικό πάνω σε καΐκι.

Πώς θα πας στο νησάκι; Με δύο πολύ απλούς τρόπους. Είτε θα πάρεις ένα ποδήλατο θαλάσσης από την παραλία Κρυονέρι και θα βρεθείς εκεί σε πέντε λεπτά, είτε αν σου αρέσει το κολύμπι μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μια βουτιά και να βρεθείς εκεί σε ένα τέταρτο.

Διακοπές στην Πάργα: Τι άλλο θα δεις

Η Πάργα σου προσφέρει επιλογές που πολλές φορές μπορεί να σε εκπλήξουν. Εκτός από τις βόλτες στην ίδια την πόλη της Πάργας, αυτό βέβαια που θα σου κλέψει την καρδιά είναι οι παραλίες. Και δεν γίνεται να μην επισκεφθείς μεταξύ άλλων τη Μπέλα Βράκα, μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Οι εικόνες θα σου μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό.

Η Πάργα φημίζεται και για το καλό επίπεδο στα καταστήματα εστίασης. Θα φας καλό και φρέσκο ψάρι σε λογικές τιμές και θα χαλαρώσεις δίπλα στο κύμα με ουζάκι και ψαρομεζέδες. Διακοπές στην Πάργα σημαίνει ξεκούραση και αίσθηση ότι είσαι σε κάποιο νησί ενώ είσαι στη στεριά, όπως αναφέρει το exploringgreece.