Αλύπα: Η μυστική παραλία στον Όρμο της Νύμφης

Αλύπα: Η μυστική παραλία στον Όρμο της Νύμφης

Γαλαζοπράσινα νερά σε ένα τοπίο σαν όνειρο

Μέσα σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, καταπράσινο και βγαλμένο σαν από σελίδες παραμυθιού, βρίσκεται μια παραλία όνειρο. Μια μυστική παραλία στον Όρμο της Νύμφης που σε συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή.

Ο λόγος για την παραλία Αλύπα στη Λακωνική Μάνη που αποτελεί ένα διαμάντι της φύσης. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους αλλά σίγουρα μόνο όταν βρεθείς εκεί μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο της φύσης. Μοιάζει με μια εξωτική παραλία κάποιου μακρινού νησιού αλλά στην πραγματικότητα είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα και μπορείς να την προσεγγίσεις πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Αλύπα: Η μυστική παραλία στον Όρμο της Νύμφης

Η παραλία Αλύπα είναι στο επίνειο της Λακωνικής Μάνης, στον Όρμο της Νύμφης και αποτελεί ένα μικρό διαμάντι μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Με έκταση μόλις 250 μέτρων, αυτή η παραλία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά της και το γεγονός ότι δεν είναι ευρύτερα γνωστή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τύχει να κάνεις ακόμη και μόνος σου μπάνιο. Σαν να είναι μια πριβέ παραλία. Φυσικά δεν είναι μια οργανωμένη παραλία οπότε αν θες να μείνεις για ώρες και όχι απλώς για να κάνεις μια βουτιά, θα πρέπει να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα.

Μπορεί να έτυχε να έχεις δει ξανά την παραλία Αλύπα στη μεγάλη οθόνη. Κι αυτό επειδή σε αυτή την παραλία με τα κρυστάλλινα νερά γυρίστηκε παλιότερα ρη υπερπαραγωγή του αμερικανικού κινηματογράφου Tempest σε σκηνοθεσία Τζον Κασσαβέτη. Αυτό το ονειρικό τοπίο είχε επιλεγεί για τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας.

Και θα καταλάβεις το γιατί όταν δεις από κοντά τα γαλάζια και διάφανα νερά που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο. Το μπάνιο εκεί είναι από μόνο του μια μοναδική εμπειρία.

Πώς θα πας στην παραλία Αλύπα

. Η υπέροχη αυτή παραλία είναι κρυμμένη κάπου ανάμεσα σε επιβλητικά πυργοχώρια. Μόλις φτάσεις θα δεις τα λευκά βότσαλα σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά και θα θες να μείνεις εκεί έως το βράδυ, όπως αναφέρει το exploringgreece.