Σύβοτα: Η παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα

Σύβοτα: Η παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα

Διάφανα νερά και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα

Τα Σύβοτα είναι η απόδειξη ότι η ηπειρωτική Ελλάδα κρύβει καλοκαιρινούς θησαυρούς εξίσου όμορφους με αυτούς των νησιών. Παραλίες εξωτικές με κρυστάλλινα νερά στις οποίες τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι προσελκύουν τους πιο απαιτητικούς των καθαρών νερών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκεια και μια παραλία στα Σύβοτα που μοιάζει με πισίνα και ονομάζεται… Πισίνα! Θεωρείται μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της περιοχής και αποτελεί σίγουρα την ατραξιόν της.

Μια παραλία… Πισίνα στα Σύβοτα

Η Πισίνα βρίσκεται στο μικρό ακατοίκητο νησί του Μούρτου ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα. Το όνομά της δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως μπορείς να καταλάβεις εύκολα από τις φωτογραφίες.α νερά της τόσο διάφανα που σίγουρα θα ξεχαστείς και θα νομίζεις ότι κολυμπάς σε κανονική πισίνα. Δοκίμαστε την ώρα που κολυμπάς να κοιτάξεις το βυθό. Ναι καλά βλέπεις. Μπορείς να διακρίνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια. Θα βρεις και άμμο αλλά και ψιλό βοτσαλάκι ενώ τα βράχια στο πίσω μέρος έχουν σκιά ειδικά το μεσημέρι. Ακόμη ένας λόγος να μείνεις εκεί ως το βράδυ.

Πώς θα πας στην Πισίνα

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βρεθείς στην εξωτική Πισίνα στα Σύβοτα.

Αρχικά μπορείς να πάρεις ένα οικονομικό βαρκάκι που θα σε πάει και θα σε φέρει καθώς κάνει το δρομολόγιο από τα Σύβοτα. Επίσης μπορεί να σε κάνει και ένα άλλο δρομολόγιο για να θαυμάσεις και άλλα εξωτικά νερά γύρω από το νησί αλλά και την Σπηλιά στο πίσω μέρος του νησιού του Αγίου Νικολάου.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να νοικιάσεις δικό σου βαρκάκι από τα Σύβοτα το οποίο, βέβαια, είναι λίγο πιο ακριβό σαν λύση οπότε ίσως συμφέρει καλύτερα αν είστε μεγάλη παρέα.

Το σίγουρο είναι ότι η Πισίνα στα Σύβοτα θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως βέβαια και ολόκληρη η περιοχή. Η Ηπειρωτική Ριβιέρα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να φανταστεί κανείς σε παραλία της στεριάς, όπως αναφέρει το exploringgreece.