Ντούνη, ο μυστικός παράδεισος της Αττικής

Ντούνη, ο μυστικός παράδεισος της Αττικής

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για μια ξεχωριστή απόδραση και μια μονοήμερη εκδρομή;

Aκόμη κι αν νομίζεις ότι έχεις εξερευνήσει και γνωρίζεις καλά την Αττική, είναι πολύ πιθανόν κάτι να σου ξεφεύγει και να μην το έχεις ακούσει καν.

Ένα αξιοθέατο, μια γειτονιά, μια περιοχή ή μια κρυφή γωνιά που σε περιμένει να την ανακαλύψεις και να γίνει ακόμη και το στέκι σου. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από αυτά που μας εντυπωσίασε και μάλλον θα συμβεί το ίδιο και με σένα. Ο λόγος για το Ντούνη, το νησάκι της Αττικής που το πιθανότερο δεν γνωρίζεις αλλά γοητεύει με την ομορφιά του. Εκτός αυτού είναι ένα νησάκι που μπορείς να πας… με τα πόδια. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για μια ξεχωριστή απόδραση και μια μονοήμερη εκδρομή στην Αττική που θα σου μείνει αξέχαστη; Είναι ένα νησί όνειρο όπως ακριβώς και ένα άλλο νησάκι της Αττικής που επίσης δεν είναι πολύ γνωστό, η Μονή. Αν βρεθείς στην όμορφη Αίγινα για εκδρομή, αξίζει να το επισκεφθείς και αυτό.

Ντούνη: Μια ξεχωριστή μονοήμερη εκδρομή

Ντούνη λοιπόν… Ένα όνομα που ίσως ακούς για πρώτη φορά ή τέλος πάντων δεν ακούς συχνά. Η νήσος Ντούνη βρίσκεται σε απόσταση μόνο μισής ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Αν κινείσαι προς τα νότια προάστια και ψάχνεις πού θα πας εναλλακτικά για μπάνιο, μόλις το βρήκες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια βραχονησίδα η οποία έχει δαντελένιες παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Εκεί θα απολαύσεις ένα διαφορετικό μπάνιο μακριά από αδιάκριτα βλέμματα ενώ μπορείς να πας ακόμη και με τα πόδια περπατώντας. Θα σου εξηγήσουμε παρακάτω με ποιον τρόπο.

Εκεί, λοιπόν, μπορείς να κάτσεις με τις ώρες και να απολαύσεις τον ήλιο αλλά ακόμη και το ηλιοβασίλεμα με καλή παρέα. Είπαμε. Μονοήμερη εκδρομή κάνεις! Σε αυτό τον πλωτό παράδεισο, θα διαλέξεις ανάμεσα στους κολπίσκους που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Το σίγουρο είναι ότι θα σε γοητεύσουν τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της νησίδας Ντούνη, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μονοήμερη εκδρομή: Πώς θα πας στον πλωτό παράδεισο

Η πρόσβαση στη νήσο Ντούνη είναι απλή αρκεί να την κάνεις μια φορά. Θα φτάσεις αρχικά έως την Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Έπειτα θα κινηθείς προς το Σούνιο για περίπου ακόμα 1 χιλιόμετρο. Στην περίφημη Αλθέα όπου υπάρχει και η γνωστή παραλία Σκαλάκια, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο όπου και θα παρκάρεις. Από εκεί θα κινηθείς προς την παραλία που ονομάζεται Ηλιόπουλος και σχεδόν έφτασες. Μπορείς από εκείνο το σημείο να περπατήσεις μέσα από τη θάλασσα προς τη Νήσο Ντούνη.