Το ελατοδάσος δίπλα στην Αθήνα που αποτελεί μία αληθινή όαση

Το ελατοδάσος δίπλα στην Αθήνα που αποτελεί μία αληθινή όαση

O ιδανικός προορισμός για να έρθεις σε επαφή με τη φύση

Οι βόλτες στην Αττική αποτελούν σίγουρα μια ανάσα από την καθημερινότητα είτε αυτές είναι στο βουνό είτε στη θάλασσα. Αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για το ελατοδάσος δίπλα στην Αθήνα το οποίο σε καλεί να το εξερευνήσεις με την πρώτη ευκαιρία.

Ο λόγος για την περιοχή Μόλα στην Πάρνηθα που αποτελεί μια αληθινή όαση δίπλα στο σπίτι σου. Καταπράσινο τοπίο και τρεχούμενα νερά είναι η εικόνα που θα συναντήσεις όταν θα βρεθείς εκεί, ιδανικά με μια μονοήμερη εκδρομή. Η πεζοπορία στη Μόλα θα σε χαλαρώσει και θα σε γεμίσει εικόνες που θα θυμάσαι για καιρό…

Η περιοχή Μόλα βρίσκεται μέσα σε ένα μοναδικό ελατοδάσος στην βορειοανατολική πλευρά του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων. Το ελατοδάσος της Πάρνηθας αποτελείται αποκλειστικά από Κεφαλληνιακή Ελάτη και μάλιστα καλύπτει περίπου 35.000 στρέμματα. Το πανέμορφο ελατοδάσος δίπλα στην Αθήνα καταλαμβάνει τις υψηλότερες κορυφές του βουνού της Πάρνηθας και συγκεκριμένα βρίσκεται σε υψόμετρο 900-1400 μέτρα. Αποτελεί μάλιστα και το κοντινότερο ελατοδάσος στην πρωτεύουσα. Ακόμη ένα κίνητρο για να το εξερευνήσεις, έτσι δεν είναι;

Στη Μόλα υπάρχει, επίσης, ένα εκκλησάκι, ο Άγιος Πέτρος που μπορείς να κάτσεις και να ξαποστάσεις. Δεν είναι βέβαια το μοναδικό εκκλησάκι στην Πάρνηθα καθώς σου έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου αλλά και το εκκλησάκι που θυμίζει Άγιο Όρος. Στην περιοχή θα βρεις επίσης πολλές πηγές και όμορφα λιβάδια με οργανωμένους τόπους αναψυχής.

Μονοήμερη στην Πάρνηθα: Η ιδανική κυριακάτικη επιλογή

Η βόλτα στην Πάρνηθα τις Κυριακές αποτελεί σταθερή αξία. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή για παρέες, οικογένειες και ζευγάρια. Είναι ο ιδανικός προορισμός για να έρθεις σε επαφή με τη φύση και να χαλαρώσεις χωρίς να απομακρυνθείς πολύ μακριά από την Αθήνα.

Το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις πολύ καλά και μπορεί να ακούσεις και καμιά παράξενη ιστορία. Όπως για παράδειγμα για την Πηγή της Κυράς και το θρύλο του κοριτσιού για τα οποία σου έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Κοντά επίσης βρίσκεται και ένα φρούριο που στέκεται εκεί εδώ και 2.300 χρόνια… Ευκαιρία να το ανακαλύψεις, όπως αναφέρει το exploringgreece.