Το εξωτικό ελληνικό νησί που μοιάζει με χελώνα

Το εξωτικό ελληνικό νησί που μοιάζει με χελώνα

Ένας αληθινός παράδεισος στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι γεμάτη κρυφά διαμάντια και γωνιές που σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις. Το καλοκαίρι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μιας και η χώρα μας έχει μικρά ανεξερεύνητα νησάκια που έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Είναι διασκορπισμένα και στο Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος και πολλά από αυτά μπορείς να τα προσεγγίσεις μόνο με σκάφος. Ένα από αυτά είναι ένα εξωτικό ελληνικό νησί που μοιάζει με χελώνα. Το όνομα του είναι Μαραθονήσι και πρόκειται για ένα αληθινό διαμάντι. Πράγμα το οποίο συνειδητοποιείς και καθώς το κοιτάς από ψηλά.

Μαραθονήσι, το νησί… χελώνα

Το Μαραθονήσι είναι ένα νησί με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που δεν περνά με τίποτα απαρατήρητο. Το νησί ανήκει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και μπορείς να το προσεγγίσεις από απόσταση. Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να αγκυροβολήσεις εκεί κοντά. Μπορείς να το θαυμάσεις από απόσταση και να κάνεις βουτιές έχοντάς το σαν θέα μπροστά σου.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv το νησάκι που μοιάζει με χελώνα βρίσκεται στην ουσία στον κόλπο του Λαγανά, κοντά στο Μαραθιά στο Κερί. Αποτελεί έναν λιλιπούτειο παράδεισο με κρυστάλλινα νερά. Μια αληθινή όαση που περιτριγυρίζεται από τα νερά του Ιονίου Πελάγους. Όταν ο κοιτάς από ψηλά διαπιστώνεις ότι ξεχωρίζει για την χρυσή αμμώδη «γλώσσα» που εισχωρεί στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αποδεικνύουν την μοναδική ομορφιά που κρύβουν οι γωνιές της Ελλάδας.

Ένας αληθινός παράδεισος στην Ελλάδα

Το Μαραθονήσι αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο όχι μόνο λόγω της φυσικής ομορφιάς του αλλά και λόγω της πανίδας του. Κι αυτό γιατί την έκτασή του φιλοξενούνται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα- καρέτα. Εκεί μάλιστα αναπαράγονται. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σύμπτωση του σχήματός της και του γεγονότος ότι οι χελώνες το έχουν επιλέξει για να γεννήσουν τα μωρά τους. Επιπλέον το μικρό αυτό διαμάντι του Ιονίου έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000.

Σε όλη την εικόνα έρχονται να προστεθούν οι δύο μικρές θαλάσσιες σπηλιές του, οι οποίες εντοπίζονται σε μια ακτή με βότσαλα. Το τοπίο ολοκληρώνουν τα καταπράσινα δέντρα από βελανιδιές, ελιές και πεύκα. Καθηλωτική ομορφιά με αέρα Ιονίου.

Σε κάποιες από τις σπηλιές μάλιστα, αυτού του ιδιωτικού νησιού, επιτρέπεται και το κολύμπι, μια σίγουρα μοναδική εμπειρία. Πάρτε μια γεύση από το παρακάτω βίντεο που έχει δημοσιευθεί στο Youtube από τον χρήστη «Panagiotis Roubis».

Οι εικόνες δίνουν μια γεύση του τι πραγματικά θα συναντήσεις…