Νάξος: Η παραλία Πλάκα με τους απέραντους αμμόλοφους

Νάξος: Η παραλία Πλάκα με τους απέραντους αμμόλοφους

Καταγάλανα νερά και αφράτη άμμος

Χρυσή αμμουδιά, γαλανά νερά και απέραντοι αμμόλοφοι κάνουν ένα μαγευτικό τοπίο στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Ο λόγος για την Νάξο και την παραλία Πλάκα. Μια παραλία που σίγουρα μπορεί να μπει στη λίστα με τις καλύτερες του νησιού πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από τους επισκέπτες που φτάνουν κάθε καλοκαίρι εκεί. Η Πλάκα είναι μια παραλία με ρηχά νερά ιδανική για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών και αγαπημένη των οικογενειών. Αν πας στη Νάξο για διακοπές μπορεί σίγουρα να είναι μια από τις επιλογές σου για μπάνιο.

Νάξος: Η πανέμορφη παραλία Πλάκα

Η παραλία της Πλάκας ήταν από τις πιο αγαπημένες των επισκεπτών από τις δεκαετίες του 60′ και του 70′.  Ακόμα και τώρα παραμένει μία από τις καλύτερες και πιο δημοφιλής παραλίες στη Νάξο. Πρόκειται για μια φυσική συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας.

Το μαγευτικό τοπίο της Πλάκας είναι η απέραντη χρυσή αμμουδιά η οποία σε κάποια διαστήματα γίνεται “χοντρή” και τα πεντακάθαρα γαλανά νερά με το πολύ μικρό βοτσαλάκι στο εσωτερικό της. Η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη και βαθαίνει σταδιακά. Χαλαρώνοντας στην ατελείωτη έκτασή της μπορείς να παρατηρήσεις τα Γλαρονήσια και την Πάρο. Εικόνες που θα σου μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό ακόμη κι όταν γυρίσεις από τις διακοπές σου.

Χαρακτηριστικό της πλάζ είναι οι μεγάλοι αμμόλοφοι που υπάρχουν στο πίσω μέρος της παραλίας. Στο μεγαλύτερο τμήμα της θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Επίσης θα παρατηρήσεις τους κέδρους που φυτρώνουν κοντά στην θάλασσα και σχηματίζουν έναν φυσικό ίσκιο. Μπορείς, λοιπόν, να βάλεις τη δική σου ομπρέλα και ψάθα και να απολαύσεις τη θάλασσα.

Σε όλο το μήκος της παραλίας θα βρεις καφέ, beachbars και εστιατόρια τα οποία θα σου φτιάξουν την διάθεση. Επίσης σε κοντινή απόσταση θα συναντήσεις κίοσκι για watersports, όπως γserfing, jet-sky, banana-rides, αλλά και σχολές κατάδυσης. Η παραλία Πλάκα, στην πραγματικότητα, είναι μια παραλία για όλα γούστα που θα σε αφήσει από όλες τις απόψεις ευχαριστημένο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Όσα θες να ξέρεις για την παραλία Πλάκα

  • Υπάρχει δυνατότητα για πάρκινγκ σε όλο το μήκος της παραλίας γύρω από τους φυσικούς αμμόλοφους.
  • Μπορείς να βρεις ό,τι θες στα τριγύρω μαγαζιά οπότε δεν χρειάζεται να έχεις κάτι μαζί