Μπέλα Βράκα: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα που θυμίζει Καραϊβική

Μπέλα Βράκα: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα που θυμίζει Καραϊβική

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και ροζ άμμος

Δύο έννοιες ταυτόσημες. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και ροζ άμμος. Καταπράσινο τοπίο τριγύρω που θυμίζει κάποιον εξωτικό προορισμό του εξωτερικού. Μία από τις παραλίες που θα σε γοητεύσουν από το πρώτο δευτερόλεπτο και ονομάζεται Μπέλα Βράκα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για μια παραλία που δεν βρίσκεται σε νησί αλλά στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Μια περιοχή που φημίζεται για την ομορφιά της και τις εξωτικές παραλίες της. Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και θα το διαπιστώσεις όταν κάνεις εκεί ένα ταξίδι. Μια από τις αποδράσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Μπέλα Βράκα: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα που θυμίζει Καραϊβική

H Μπέλα Βράκα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Αρχικά το σχήμα της. Κι αυτό γιατί αυτή η εξωτική παραλία, στην πραγματικότητα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο με μια στενή λωρίδα γης. Ειδικά αν δεις τις εικόνες από ψηλά σε εκπλήσσει ενώ αν βρεθείς εκεί για να κάνεις τις βουτιές σου στα δροσερά νερά θα διαπιστώσεις ότι θα πρέπει να περπατήσεις κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Σου θυμίζει κάποιες παραλίες που βλέπεις στην Καραϊβική. Κι όμως χρειάζεσαι περίπου 5 ώρες από την Αθήνα για να κολυμπήσεις σε αυτά τα κρυστάλλινα νερά στα Σύβοτα αλλά και σε άλλες παραλίες στα Σύβοτα όπως είναι και η παραλία Πισίνα που δεν έχει τυχαία αυτό το όνομα.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι την αποκαλούν ροζ παραλία εξαιτίας των χρωματισμών που κάνει η άμμος σε διάφορα σημεία της. Όταν βρεθείς εκεί θα παρατηρήσεις τον ήλιο να λαμπυρίζει σε αυτή την ιδιαίτερη άμμο και δε θα θες να φύγεις. Να σου πούμε, βέβαια, ότι λόγω της πρόσβασης και του γεγονότος ότι δεν είναι οργανωμένη, δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις για παιδιά.

Τι άλλο θα δεις στην περιοχή

Τα Σύβοτα και γενικά η Θεσπρωτία αποτελούν έναν προορισμό που δε θα βαρεθείς γιατί έχει τόσα πολλά να δεις τριγύρω. Ένα από αυτά είναι ο μυθικός ποταμός Αχέροντας που λέγεται ότι οδηγούσε στο σκοτεινό βασίλειο του Άδη. Λιγότερο από μία ώρα μακριά από τα Σύβοτα είναι και η πανέμορφη και γραφική Πάργα στην Πρέβεζα. Εκεί θα πιεις τον καφέ σου πλάι στο κύμα, θα φας φρέσκο ψάρι και θα περπατήσεις σε γραφικά στενά με ολάνθιστες αυλές. Σου προτείνουμε να κανονίσεις και μια διαμονή στην Πάργα για να εξερευνήσεις τη γύρω περιοχή και όσα ενδιαφέροντα έχει να σου δείξει. Θα είναι σαν να είσαι σε νησί αλλά… στη στεριά, όπως αναφέρει το exploringgreece.