Εξερεύνησε το εντυπωσιακό Άλσος Συγγρού με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του

Εξερεύνησε το εντυπωσιακό Άλσος Συγγρού με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του

Βόλτα σε ένα πανέμορφο μέρος της Αττικής

Η βόλτα στην Αττική και στην Αθήνα ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουν άλλο αέρα και σε κάνουν να ξεφεύγεις από την ρουτίνα και την ένταση της καθημερινότητας. Το καλό είναι ότι μπορείς να βρεις αρκετές… εξοχικές γωνιές μέσα στο λεκανοπέδιο. Μπορείς να ανακαλύψεις τον γιγάντιο κρατήρα της Αττικής που μοιάζει με καρδιά ή να πραγματοποιήσεις μία από τις τέσσερις σούπερ μονοήμερες εκδρομές.

Σήμερα, όμως, θα μιλήσουμε για το Άλσος Συγγρού, το όμορφο δάσος της Αττικής. Εκεί που μπορείς να περάσεις μερικές όμορφες στιγμές και να χαλαρώσεις. Να περπατήσεις σε ένα πράσινο περιβάλλον και να νιώσεις έστω και για λίγο ότι είσαι μακριά από πόλη. Είσαι απλώς στο Άλσος Συγγρού! Μπορείς να το απολαύσεις.

Βόλτα στην Αττική: Εξερεύνησε το εντυπωσιακό Άλσος Συγγρού

Το Άλσος Συγγρού είναι ένας από τους ομορφότερους πνεύμονες της Αθήνας. Πατώντας επάνω στα σύνορα των Δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων και χαρίζει απλόχερα στον επισκέπτη την ομορφιά και το οξυγόνο του. Βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Συγγρού το οποίο διαθέτει μια συνολική 950 στρεμμάτων. Τα 700 από αυτά είναι το καταπράσινο δάσος με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του. Το Δάσος είναι ένα από τα τελευταία φυσικά δάση της Αττικής και αυτό σημαίνει ότι απαιτεί ιδιαίτερο σεβασμό και προσοχή στις επισκέψεις μας.

Αυτά που δεν πρέπει οπωσδήποτε να χάσεις αν βρεθείς εκεί είναι κατά την άποψή μας δύο πράγματα. Αρχικά στο Κτήμα Συγγρού στο οποίο βρίσκεται το Άλσος Συγγρού, υπάρχει Μουσείο Μελισσοκομείας. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο που φιλοξενεί τόσο σπάνιες κυψέλες από όλη την χώρα. Επίσης σου προτείνουμε να επισκεφθείς το ναό του Αγίου Ανδρέα. Και είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο αξιοθέατο. Αποτελεί τον μοναδικό ορθόδοξος ναό γοτθικού τύπου στην Ελλάδα!\

Το Άλσος Συγγρού διαθέτει πλούσια χλωρίδα κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως μόλις περάσει τις πόρτες του. Αυτό θα σε γοητεύσει από το πρώτο λεπτό. Κυριαρχεί το πεύκο και το κυπαρίσσι αλλά μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου αναπνέοντας το οξυγόνο που σου προσφέρουν δεκάδες άλλα είδη φυτών και δέντρων, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Κτήμα Συγγρού: Η ιστορία ετών…

Το όμορφο Κτήμα Συγγρού στο οποίο βρίσκεται και το Άλσος Συγγρού αποτελεί κληροδότημα προς την παλιά Γεωργική Εταιρεία Αθηνών από την Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου – Συγγρού, σύζυγο του Ανδρέα Συγγρού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διαθήκη της είχε ως ρητή επιθυμία την αξιοποίηση του Κτήματος ώστε αυτό να συμβάλει στη «μόρφωση καλών γεωργών και κηπουρών».

Το 1988, η διαχείριση του Άλσους πέρασε στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.