Ο καταρράκτης της Αττικής που θα σε εντυπωσιάσει

Ο καταρράκτης της Αττικής που θα σε εντυπωσιάσει

Μία μονοήμερη εκδρομή που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα

Η Αττική έχει ακόμη πολλά κρυμμένα μυστικά τα οποία σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Και ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν ακόμη και καταρράκτες. Εκτός από την γνωστό πλέον καταρράκτη της Πεντέλης Βαλανάρη, ο οποίος βρίσκεται στο Ντράφι, υπάρχει ακόμη ένας που δεν είναι τόσο γνωστός. Είναι ο καταρράκτης Ραπεντώσας, ο οποίος αποτελεί μια όαση στην Αττική, από τις καλά κρυμμένες. Και από εκείνες που αποτελούν ιδανική αφορμή για να κάνει κάποιος μια μονοήμερη εκδρομή στη φύση.

Ο Καταρράκτης Ραπεντώσας βρίσκεται και εκείνος στην Πεντέλη αλλά σε διαφορετικό σημείο και πιο κρυφό. Αν τον εντοπίσεις, πάντως, μια φορά το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει και survivor.

Καταρράκτης Ραπεντώσας: Μια άγνωστη όαση στην Αττική

Ο καταρράκτης Ραπεντώσας βρίσκεται στις παρυφές της Πεντέλης και αποτελεί κυριολεκτικά μια όαση πρασίνου. Εκτός από το να κάτσεις κάτω από τα δέντρα και να θαυμάσεις τα νερά τα τρέχουν, μπορείς να κάνεις, επίσης, και μια μικρή πεζοπορική διαδρομή. Η πεζοπορία για τον καταρράκτη είναι μικρής διάρκειας οπότε δεν χρειάζεσαι να είσαι πολύ γυμνασμένος ή καλά μυημένος στην πεζοπορία για να τα καταφέρεις. Ο καταρράκτης Ραπεντώσας αποτελεί ένα φυσικό τοπίο που θα λατρέψει ο οποιοσδήποτε αγαπά να βρίσκεται κοντά στη φύση και θέλει να περάσει ένα κυριακάτικο πρωινό μακριά από την πόλη. Θα τον ανταμείψει και με το παραπάνω…

ο ρέμα της Ραπεντώσας που τροφοδοτεί τον συγκεκριμένο καταρράκτη ξεκινάει από εγκαταλελειμμένο λατομείο μαρμάρου, ψηλά στη βόρεια πλαγιά της Πεντέλης, περνάει κάτω από τη λεωφόρο Διονύσου – Νέας Μάκρης και στη συνέχεια περνάει χαμηλότερα από τη Ραπεντώσα και το ενεργό λατομείο των Μαρμάρων Διονύσου. Όλα αυτά για να καταλήξει στο φράγμα Ραπεντώσας, όπου και διακόπτεται η ροή του, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μονοήμερη εκδρομή στην Πεντέλη

Η Πεντέλη δεν είναι τυχαία αγαπημένη επιλογή για μια κυριακάτικη εκδρομή. Θα περπατήσεις σε όμορφα μονοπάτια και θα χαρείς πράσινο και ηρεμία. Και όταν κουραστείς, ξέρεις ότι και η Παλιά και Νέα Πεντέλη φημίζονται για το καλό τους φαγητό. Φτάνοντας, λοιπόν, στην κεντρική πλατεία στην Παλιά Πεντέλη δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις για να φας. Ένα είναι το βέβαιο. Ότι όπου κι αν κάτσεις, θα απολαύσεις καλό κρέας και νόστιμες συνταγές. Επίσης εξίσου θα απολαύσεις και τον καφέ σου σε μια από τις καφετέριες ή αν προτιμάς γλυκό, κάτσε για μια βάφλα.

Ο καταρράκτης Ραπεντώσας είναι μόνο η αφορμή για να περάσεις μια όμορφη Κυριακή στην Πεντέλη. Η περιοχή έχει και είχε πολλά κρυμμένα μυστικά που ίσως δεν γνωρίζεις. Όπως για παράδειγμα την άγνωστη «Μαγεμένη Λίμνη» της Πεντέλης η οποία… εξαφανίστηκε.