Οι εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της χώρας

Οι εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της χώρας

Κρυστάλλινα νερά και μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία

Ελλάδα σημαίνει ήλιος και θάλασσα σε έναν συνδυασμό μοναδικό όλες τις εποχές του χρόνου. Εκτός από τα νερά της θάλασσας, συχνά επίσης τα βλέμματα στρέφονται στα ποτάμια και τα κρυστάλλινα νερά τους. Τις εντυπώσεις, βέβαια, κλέβουν οι φυσικές πισίνες της χώρας. Αυτές που σε ταξιδεύουν και μόνο που τις βλέπεις, σε ένα καλοκαίρι ξέγνοιαστο.

Πάμε να τις γνωρίσουμε καλύτερα…

Γκιόλα, Θάσος, Ελλάδα

Αν τη δεις από ψηλά νομίζεις ότι είναι ένα πανάκριβο και σπάνιο σμαράγδι ακουμπισμένο στους βράχους. Αλλά όταν την πλησιάσεις ξέρεις πλέον ότι έχεις μπροστά σου μια φυσική πισίνα κολλημένη στα βράχια. Στην πραγματικότητα η Γκιόλα είναι κάτι σαν λιμνοθάλασσα. Ενώνεται με τη θάλασσα δημιουργώντας μια φυσική πισίνα 20 επί 15 μέτρα με πράσινα νερά στο πλάι της θάλασσας.

Βάθρες, Σαμοθράκη

Η καταπράσινη Σαμοθράκη είναι ένας ιδιαίτερος, παραδεισένιος προορισμός. Το ξέρεις καλά αν σου αρέσουν οι εναλλακτικές διακοπές και η κατασκήνωση στη φύση. Οι φυσικές πισίνες της, δε, θα σε μαγέψουν αν βρεθείς εκεί. Ο λόγος για τις Βάθρες. Είναι φυσικές πισίνες με πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά που είναι αποτέλεσμα των καταρρακτών οι οποίοι κυλούν στις πλαγιές του βουνού. Μια από τις πιο γνωστές φυσικές πισίνες είναι αυτή του «Φονιά». Θα πρέπει ωστόσο να είσαι προετοιμασμένος και σε καλή φυσική κατάσταση για να την προσεγγίσεις.

Κολυμπήθρες, Πάπιγκο

Αν έχεις πάει στο Πάπιγκο του νομού Ιωαννίνων, σίγουρα έχεις ακούσει για τις περίφημες «κολυμπήθρες» ή οβίρες. Αν θέλουμε να μιλήσουμε κυριολεκτικά και επιστημονικά θα πούμε ότι είναι κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβο. Το ρέμα αυτό σχηματίζει στην πραγματικότητα φυσικές πισίνες που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανικές ακόμη και για βουτιές. Το συγκεκριμένο ρέμα κυλά από την Τύμφη και περνάει ανάμεσα στα δύο χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο.

Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Πολλοί την χαρκτηρίζουν ως την ομορφότερη φυσική πισίνα στην Ελλάδα και όχι άδικα. Δε γίνεται να πας στην Κεφαλονιά και να μην πας στο Σπήλαιο της Μελισσάνης για να απολαύσεις αυτό το μοναδικό θέαμα. Η βαρκάδα στη Μελισσάνη, μια υπόγεια λίμνη που ανακαλύφθηκε το 1951 είναι εμπειρία ζωής. Βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο, η οροφή του οποίου έχει καταρρεύσει σε ένα σημείο, αφήνοντας τον ήλιο να την πλημμυρίζει με φως. Καμία φωτογραφίες δεν μπορεί να περιγράψει πόση ομορφιά κρύβει η Ελλάδα.

Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα

Πώς να περιγράψει κανείς την εμπειρία του να βουτάς στους 37 βαθμούς Κελσίου μιας φυσικής πισίνας; Στα Λουτρά Πόζαρ κτός από το μοναδικό φυσικό τοπίο, θα απολαύσεις και τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών). Τα νερά στη φυσική των Λουτρών Πόζαρ προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και όχι άδικα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Παρακαλούμε περιμένετε ...