Η παραλία που μοιάζει ότι αλλάζει χρώμα μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Η παραλία που μοιάζει ότι αλλάζει χρώμα μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Ακόμη και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, υπάρχουν σκηνικά και τοποθεσίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό ειδικά αν έχεις την ευκαιρία να τα θαυμάσεις από ψηλά. Ένα από αυτά είναι μια παραλία σε απόσταση μόλις μίας ώρας μακριά από την Αθήνα, η οποία έχει εντυπωσιακούς χρωματισμούς. Θαρρείς και είναι μπλε από την μία πλευρά και κόκκινη από την άλλη. Και στη μέση μια καφέ λωρίδα με διάφορες αποχρώσεις. Ο λόγος για την Σκάλα Αταλάντης. Οι εικόνες από ψηλά μοιάζουν και με πίνακα ζωγραφικής και είναι άκρως εντυπωσιακές.

Μπορείς να κάνεις ένα νοητό ταξίδι μέχρι να βρεθείς εκεί. Εξάλλου με την πρώτη ευκαιρία, το μόνο που θα χρειάζεσαι είναι μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα για να βρεθείς εκεί.

Σκάλα Αταλάντης: Το ιστορικό μέρος και άγνωστες λεπτομέρειες

Η Σκάλα Αταλάντης βρίσκεται λίγο περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Εκεί, λοιπόν, Στη Σκάλα βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες αμμώδεις παραλίες στη Λοκρίδα. Η ιστορία της περιοχής έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Σκάλα Αταλάντης στην πραγματικότητα προέρχεται από τη φράση λιμάνι του Ταλαντίου (λατινικά: La Calandri) και μνημονεύεται ήδη από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας (1204-1458) ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δουκάτου των Αθηνών. Είναι ένα λιμάνι που διατήρησε για πολλά χρόνια την αίγλη και τη σπουδαιότητά του.

Αρχικά αποτελούσε το κομβικό σημείο από το οποίο ξεκινούσε η τροφοδοσία της Αταλάντης και όχι μόνο. Ήταν το σημείο τροφοδοσίας ολόκληρης της ευρύτερης περιοχήες ακόμη και μέχρι και την Λιβαδειά και τα Σάλωνα, τη σημερινή Άμφισσα. Το 1839 χτίστηκε στη Σκάλα υδραγωγείο για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ενώ το 1892 η Σκάλα είχε περίπου 200 κατοίκους κατοίκους και λειτουργούσε «Γραμματοσχολείο». Μεγάλες ζημιές υπέστη η Σκάλα κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού του 1894 οπότε και κατέρρευσε μέρος της προβλήτας αλλά και πολλά σπίτια.

Σκάλα Αταλάντης: Η παραλία που μοιάζει ότι αλλάζει χρώμα μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Πετώντας πάνω από τη Σκάλα της Αταλάντης μέσα από το βίντεο του καναλιού haanity του Youtube, μπορεί να δει κανείς διάφορους χρωματισμούς της θάλασσας. Αυτό το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα ανάμεσα στο μπλε, το παίρνει από το αλάτι και λόγω του γεγινότος ότι έχει πολύ μικρό βάθος σε εκείνο το σημείο. Η Σκάλα Αταλάντης αποτελεί σήμερα μια ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή μακριά από την Αθήνα, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που προσφέρουν στον επισκέπτη όλα όσα θέλει για μια χαλαρή μέρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

1
σχόλιο
  1. avatar Ρακ

    Πανεμορφες οι εικονες απο ψηλα αλλα η θαλασσα μεσα δειχνει σκετος βουρκος

Παρακαλούμε περιμένετε ...