Ο άγνωστος ελληνικός δρόμος με τα χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια

Ο άγνωστος ελληνικός δρόμος με τα χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια

Εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο

Εξερευνώντας την Ελλάδα, πάντα θα ανακαλύπτεις κάτι καινούριο που θα σου προσφέρει νέες ξεχωριστές εμπειρίες. Και υπάρχουν και διάφορες τοποθεσίες από τις οποίες μπορεί να έχεις περάσει αρκετές φορές χωρίς να έχεις προσέξει κάτι αλλά κάποιος άλλος έκανε μια ανακάλυψει κάτι εντυπωσιακό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένας ελληνικός δρόμος ο οποίος είναι γεμάτος χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία και οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές… Πρόκειται ουσιαστικά για έναν χωματόδρομο που κρύβει μικρά και ενδιαφέροντα μυστικά…Λακωνία.

Ο άγνωστος ελληνικός δρόμος στη Λακωνία με τα χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια

Ο δρόμος αυτός, λοιπόν, βρίσκεται στην Νότια Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Αγιου Νικολάου. Μπορείς να τον εντοπίσεις εύκολα αν βρεθεί στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Μια περιήγηση στους Google Maps θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Είναι ένα μυστικό εκατομμυρίων ετών στην πραγματικότητα το οποίο οι περισσότεροι δεν έχουν γνωρίσει ή δεν έχουν δει ποτέ! Αυτός ο δρόμος, λοιπόν, στη Λακωνία είναι γεμάτος με χιλιάδες διάσπαρτα απολιθωμένα κοχύλια.

Και μάλιστα δεν πρόκειται για έναν δρόμο ο οποίος είναι ακριβώς στην παραλία οπότε να φαίνεται ως κάτι φυσιολογικό. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτός ο χωματόδρομος είναι αρκετά πιο ψηλά από την παραλία. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι προφανώς κάποτε το ύψος του νερού ήταν πολύ μεγαλύτερο. Σίγουρα κάποιες από τίς περιοχές που σήμερα αποτελούν ακτογραμμή, ήταν υποθαλάσσιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρόμοιας αλλαγής της ακτογραμμής υπάρχει στις Θερμοπύλες, που παλιά ήταν στενό και σήμερα αποτελούν την άκρη ενός κάμπου.

Λακωνία, ένας τόπος αντιθέσεων

Αυτό που σίγουρα πάντως κάνει την Λακωνία να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι είναι γεμάτη αντιθέσεις. Εκεί θα δεις πανέμορφα τοπία, ειδυλλιακές παραλίες και γραφικά χώρια. Όλα σε μια μοναδική αρμονία. Η νοτιότερη περιοχή της Πελοποννήσου έχει μικρά και μεγάλα διαμάντια που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις όλες τις εποχές του χρόνου. Παντού γη και θάλασσα και πολλά ιστορικά στοιχεία και μνημεία. Πέτρα και νερό σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αν, λοιπόν, βρεθείς εκεί φτιάξε μια λίστα με όσα θες να δεις οπωσδήποτε στην περιοχή.

Ο δρόμος με τα απολιθωμένα κοχύλια είναι σίγουρα ένας από αυτούς… Από την κοιλάδα του Ευρώτα ως τις κορυφές του Ταϋγετου και από τον μυχό του λακωνικού κόλπου ως τις άκρες των χερσονήσων, το Ταίναρο στη Μάνη δυτικά από το Μαλέα στην Επίδαυρο Λιμήρα ανατολικά, η Λακωνία είναι ένα όνειρο, όπως αναφέρει το exploringgreece.