Ο ελληνικός οικισμός που μοιάζει χτισμένος μέσα στα βράχια

Ο ελληνικός οικισμός που μοιάζει χτισμένος μέσα στα βράχια

Το ηφαιστειογενές νησί με τα απόκοσμα τοπία

Όπου κι αν ταξιδέψεις στην Ελλάδα, θα συναντήσεις μικρούς και μεγάλους οικισμούς, χωριά ορεινά ή παραθαλάσσια. Το σίγουρο είναι ότι αποπνέουν παράδοση και σε ταξιδεύουν τα ίδια σε άλλες εποχές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφιά στην αρχιτεκτονική και στο πώς έχουν δομηθεί πολλά. Κι αυτό γιατί η οργάνωση του κάθε οικισμού είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως ιστορικών γεγονότων, επιλογής θέσης λόγω στρατηγικής αλλά και αισθητικής. Γι’ αυτό και το κάθε ελληνικό χωριό είναι τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό.

Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέσα από φωτογραφίες σε έναν μικρό και αλλιώτικο οικισμό ο οποίος μοιάζει κυριολεκτικά καρφωμένος μέσα στα βράχια. Ο λόγος για τον παραθαλάσσιο οικισμό Πάχαινα που βρίσκεται στη Μήλο. Με το που θα το δεις, θα ονειρευτείς το καλοκαίρι και τις βουτιές από τα βράχια.

Πάχαινα: Ο ελληνικός οικισμός που μοιάζει χτισμένος μέσα στα βράχια

Η Πάχαινα, λοιπόν, και όχι το Πάχαινα όπως αποκαλούν τον οικισμό αρκετοί, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Μήλου. Σε ένα σημείο που αν το δεις από ψηλά, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Είναι τα ηφαιστειογενή βράχια, οι δαντελωτές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά. Όλα αυτά σε έναν μοναδικό συνδυασμό που δε γίνεται παρά να μην σε σαγηνεύσει.

Αυτό που την κάνει, όμως, να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι ότι βρίσκεται πάνω στα βράχια, κάνοντας ακόμη πιο ειδυλλιακό και εντυπωσιακό το μέρος αυτό. Εκεί βρίσκεται και η ομώνυμη παραλία, με χρυσαφένια άμμο, από την οποία μπορείς να διακρίνεις στο βάθος τα Γλαρονήσια. Και φυσικά ο δημιουργός αυτού του μοναδικού σκηνικού δεν είναι άλλος παρά η φύση. Αυτές οι τρεις βραχονησίδες με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς που βρίσκονται στην Πάχαινα είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής λάβας. Βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού. Θα σου φανεί αξέχαστη εμπειρία όταν μπορέσεις να φτάσεις εκεί με καραβάκι και κάνεις μια βουτιά!

Το αριστερό μέρος της παραλίας είναι ιδιαίτερα εξωτικό και… εξωγήινο. Κι αυτό γιατί θα δεις τα βράχια που μπαίνουν μέσα στην θάλασσα και να σχηματίζουν μικρούς αμμουδερούς απομονωμένους κολπίσκους.

Μήλος: Το ηφαιστειογενές νησί με τα απόκοσμα τοπία

Μήλος είναι αυτό που λέμε παράδεισος αν θες παραλίες που είτε μοιάζουν εξωτικές είτε βγαλμένες από σεληνιακό τοπίο. Δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα και ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Αυτά τα καταγάλανα νερά της είναι με σιγουριά και ο βασικός λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το νησί. Τα βράχια μοιάζουν με σεληνιακό και απόκοσμο τοπίο που δε θα συναντήσεις εύκολα αλλού, όπως αναφέρει το exploringgreece.