Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Ιωάννινα, με € 65 τη βραδιά

Λίμνες, ποτάμια, ακλόνητοι ορεινοί όγκοι και παρθένα φύση συνθέτουν την περιοχή των Ιωαννίνων. Τα παραδοσιακά χωριά, τα ήθη και τα έθιμα, η παραδοσιακή μουσική και η τοπική γαστρονομία θα κάνουν τον επισκέπτη πάντα να θέλει να επιστρέφει.

Η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, τιμάται με ιδιαίτερο τρόπο στην περιοχή! Επιλέγοντας κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, οι δυνατότητες για εκδρομές και δραστηριότητες στη γύρω περιοχή είναι πάμπολλες!
Ξεναγηθείτε στα γραφικά Γιάννενα, με τη σπουδαία ιστορία, τα μνημεία και τις ομορφιές. Εξερευνήστε το Κάστρο, με τα μικρά σοκάκια και της γειτονιές, μπείτε στο Δημοτικό Μουσείο που κάποτε ήταν το τζαμί του Ασλάν Πασά, αλλά και στο Βυζαντινό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματα. Θαυμάστε τα ιστορικά κτήρια και πιέτε τον καφέ σας στην καφετέρια που λειτουργεί μέσα στην καστροπολιτεία. Κέντρο αναφοράς της πόλης είναι η λίμνη, που συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη κίνηση. Καφέ, εστιατόρια και μπαρ λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, προσφέροντας όλες τις επιλογές διασκέδασης.

Αποδράστε εκτός πόλης και ανακαλύψτε τα διάσημα Ζαγοροχώρια, την Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Στο κεντρικό Ζαγόρι, βρίσκονται πολλά από τα πιο διάσημα χωριά όπως το Καπέσοβο και το Τσεπέλοβο, αλλά και το Δίλοφο και το Μονοδένδρι με την υπέροχη θέα στη χαράδρα του Βίκου. Η Κόνιτσα με τα γραφικά Μαστοροχώρια, είναι άλλη μια εκδρομή για όσους αγαπούν τη φύση και αναζητούν την αυθεντικότητα. Τέλος, το Μέτσοβο είναι ιδανικό για μια μονοήμερη εκδρομή και ευκαιρία για αγορές τοπικών προϊόντων, όπως το τυρί μετσοβόνε.

Δείτε τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων που κοστίζουν μέχρι € 65 τη βραδιά για την περίοδο των εορτών.

Ξενώνας Σιαράβα

 

Ο ξενώνας Siarava βρίσκεται δίπλα στο κάστρο των Ιωαννίνων σ' ένα παραδοσιακό διώροφο διατηρητέο κτίριο με σοφίτα. Είναι δυναμικότητας 6 δωματίων και διαθέτει ανελκυστήρα, πλακόστρωτη αυλή με θέα στη λίμνη Παμβώτιδα και δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο (Wi-Fi) σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Στους κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβάνεται ένα μεγάλο σαλόνι όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το τζάκι. Το κέντρο των Ιωαννίνων είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά με τα πόδια, όπου δραστηριοποιούνται πολλές ταβέρνες, καφέ και μπαρ. Ο ξενώνας Siarava βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για περίπατο στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, όπως είναι το λαογραφικό και το βυζαντινό μουσείο, τα τούρκικα τζαμιά του Ασλάν και της Φετιχέ αλλά και το μικρό λιμανάκι και το ανοιχτό θεατράκι.
Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Πολιτεία

To ξενοδοχείο Πολιτεία βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην παλιά πόλη, δίνοντας έτσι πολύ καλή πρόσβαση σε όλη την αγορά αλλά και τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων. Τα τέσσερα αστέρια του ξενοδοχείου Πολιτεία απεικονίζονται στις παροχές αλλά και στο γενικότερο διακοσμητικό του ύφος. Αποτελείται από δύο παραδοσιακά κτίσματα του 1871, όμορφα αναπαλαιωμένα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω μιας εσωτερικής αυλής. Διαθέτει 11 συνολικά δωμάτια, studios και σουίτες που είναι όλα εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις.
Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Φρόντζου Πολιτεία

Το ξενοδοχείο Φρόντζου Πολιτεία βρίσκεται στον Λόφο της Αγίας Τριάδος, πολύ κοντά σε δημοφιλής προορισμούς, με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι η πόλη των Ιωαννίνων, τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τα Σύβοτα και το Μέτσοβο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πολυτελές κατάλυμα χτισμένο με πέτρα και ξύλο, περίτεχνα συνδυασμένα για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Διαθέτει εννέα δίκλινα δωμάτια και τρείς τετράκλινες σουίτες με πληθώρα παροχών. Εννέα από τα δωμάτια διαθέτουν και τζάκι. Άξιο προσοχής είναι επίσης το εκθετήριο που υπάρχει εντός του ξενοδοχείου, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δεί και να αγοράσει παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, όπως τσίπουρο, κρασί, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.
Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Ορίζων

Το Ξενοδοχείο Ορίζων βρίσκεται στο ειδυλλιακό χωριό Λυγκιάδες, που αποκαλείται και το μπαλκόνι των Ιωαννίνων. Απέχει 13 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα, και είναι σκαρφαλωμένο στα 940 μέτρα, στη δυτική πλευρά του Μιτσικελίου, παρέχοντας εκπληκτική θέα προς τα Γιάννενα και τη λίμνη Παμβώτιδα. Το Ορίζων διαθέτει επτά συνολικά δωμάτια, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν τζάκια. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα βασισμένα σε ηπειρώτικες συνταγές, φτιαγμένες με ντόπια και αγνά υλικά.
Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Διώνη

Το ξενοδοχείο Διώνη βρίσκεται μεταξύ του ιστορικού και του νέου κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων. Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και έχει δυναμικότητα 52 δωματίων. Σε πολύ κοντινή απόσταση με τα πόδια υπάρχουν σημαντικά πολιτισμικά μνημεία, η λίμνη, το νησί, καθώς και η κεντρική αγορά της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία στα γραφικά σοκάκια του κάστρου και της παλιάς πόλης όπου μπορούν να διακρίνουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το χρώμα τους. Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα αξιοθέατα όπως είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, το σπήλαιο του Περάματος, το μουσείο του Αλή Πασά και η Αρχαία Δωδώνη.
Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ