Πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ περίφημο σαλέ Κυκλάμινα στην Πάρνηθα

Πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ περίφημο σαλέ Κυκλάμινα στην Πάρνηθα

Το γεγονός που έφερε το τέλος

Πόσα μέρη, τοποθεσίες, κτήρια και μνημεία υπάρχουν στην Αττική και δεν τα γνωρίζουμε ενώ έχουν την δική τους ιστορία να μας διηγηθούν… Περιοχές στις οποίες έγιναν σημαντικά ιστορικά γεγονότα και κτήρια που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα.

Και συνήθως χάθηκαν μέσα στο χρόνο είτε από εγκατάλειψη είτε από κάποιο συμβάν που τα σημάδεψε. Ένα τέτοιο κτήριο είναι το πάλαι ποτέ σαλέ Κυκλάμινα στην Πάρνηθα το οποίο σήμερα μένει να θυμίζει με την όψη του μια άλλη εποχή δόξας που είχε γνωρίσει. Μια δόξα που έληξε το 2007 μετά από μια μεγάλη καταστροφή όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Πάρνηθας.

Πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ περίφημο σαλέ Κυκλάμινα στην Πάρνηθα

Το μικρό ξενοδοχείο – σαλέ στην Πάρνηθα, το Κυκλάμινα ήταν κάποτε το καταφύγιο για παρέες, ταξιδιώτες και ζευγάρια. Δείτε 18 ζεστά δωμάτια τα οποία ήταν μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μέσα στο ελατοδάσος της Πάρνηθας. Για αρκετά χρόνια ήταν φημισμένο και αποτελούσε σήμερα κατατεθέν για την περιοχή που βρισκόταν. Το μικρό σαλέ της Πάρνηθας ήταν και… σήμερα ό,τι έχει απομείνει βρίσκεται στη θέση Αγία Τριάδα της Πάρνηθας.

Το μικρό ξενοδοχείο το έβρισκες μετά το Σανατόριο, σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Διέθετε επίσης καφετέρια και εστιατόρια για να κάνει καλύτερη τη διαμονή των επισκεπτών του. Ωστόσο όλα αυτά τελείωσαν ξαφνικά το 2007. Τραγικό και καθοριστικό συμβάν ήταν η μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε τότε. Σε εκείνη τη φωτιά χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες μέσα στις φλόγες 48.744 στρέμματα δάσους. Έτσι από τότε έως σήμερα, το ξενοδοχείο – σαλέ Κυκλάμινα δε θυμίζει σε τίποτε τις αλλοτινές εποχές. Είναι απλώς ερείπια, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Πάρνηθα, η αγαπημένη κυριακάτικη απόδραση

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πάρνηθα αποτελεί τον αγαπημένο κυριακάτικο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι δίπλα στην Αθήνα, διαθέτει πολλά μονοπάτια για περπάτημα, ξέφωτα για να ξαποστάσεις και γωνιές για ανοιξιάτικο πικ νικ. Και γι΄ αυτό αποτελεί συχνά την πρώτη επιλογή όταν μας έρχεται στο μυαλό το πού θα πάμε βόλτα με την οικογένεια ώστε να περάσουν όλοι καλά. Και μέχρι να φτάσεις εκεί μπορείς να κάνεις διάφορες στάσεις, να εξερευνήσεις το δάσος με τα παιδιά και να νιώσεις ότι είσαι στην εξοχή ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις φύγει μακριά από την Αθήνα.

Μια από τις στάσεις που σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνεις είναι στο άγνωστο σε πολλούς εκκλησάκι στο Κεραμίδι. Η γαλήνη και ο καθαρός αέρας σε έναν μοναδικό συνδυασμό. Μην το χάσεις…