Μαγεύει το εντυπωσιακό δάσος με τα νούφαρα δίπλα στην Αττική

Μαγεύει το εντυπωσιακό δάσος με τα νούφαρα δίπλα στην Αττική

Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες

Πόσες κρυφές γωνιές υπάρχουν δίπλα μας και δεν το ξέρουμε; Λόφοι, βουνά, λίμνες και μικρά νησάκια. Των οποίων η ιστορία πολλές φορές είναι ιδιαίερη και εντυπωσιακή. Και συχνά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό ακόμη και για μια μονοήμερη εκδρομή δίπλα στην Αττική. Μια τέτοια τοποθεσία την οποία ίσως δεν γνωρίζεις, βρίσκεται δίπλα στην Αττική και στην πραγματικότητα είναι ένα εκπληκτικό δάσος με νούφαρα. Μια τοποθεσία μαγική που πιθανόν δεν έχεις δει και δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ. Ευκαιρία να την γνωρίσεις από κοντά με την πρώτη ευκαιρία. Εμείς θα σε ταξιδέψουμε προς το παρόν νοητά προς τα εκεί για να γνωρίσεις καλύτερα το πανέμορφο μέρος που είναι κυριολεκτικά δίπλα σου. Ένα από τα ιδιαίτερα δάση της Ελλάδας στο οποίο φιλοξενούνται και πολλά δάση πανίδας όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Το εκπληκτικό δάσος με τα νούφαρα δίπλα στην Αττική

Το δάσος με τα λευκά νούφαρα βρίσκεται στην όχι και πολύ γνωστή Παραλίμνη η οποία βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Υλίκη. Σε αυτά τα νερά της λίμνης μοιάζουν σαν να κολυμπούν τα νούφαρα και προσφέρουν μια μοναδική εικόνα ειδικά όταν τα κοιτάς από ψηλά. Αυτό συμβαίνει στα νοτιοδυτικά της λίμνης και αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι αυτό το σημείο αποτελεί την μεγαλύτερη συγκέντρωση του είδους τόσο νότια στη χώρα μας.

Η Παραλίμνη έχει έκταση περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παλιά σε κάποιες περιόδους δεν μπορούσες να την δεις καν, ούτε την ίδια, ούτε τα νούφαρα φυσικά μιας και σε περιόδους ξηρασίας έφτανε στα όρια της απόλυτης ξήρανσης. Η Παραλίμνη αποτελεί μια μερικώς τεχνητή λίμνη, καθώς σε αυτήν καταλήγουν τα νερά που φεύγουν από τον Κηφισσό και την πεδιάδα της Κωπαΐδας. Είναι μια λίμνη γνωστή από την αρχαιότητα αλλά με άλλο όνομα. Θα ακούσεις να την αποκαλούν λίμνη Τρεφία, ή Τροφία. Κι αυτό γιατί κάποτε αποτελούσε εκτροφείο ψαριών για τους κατοίκους της περιοχής. Η Παλίμνη και το δάσος με τα νούφαρα είναι ένας ζωνταντός οργανισμός. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο πολλά ζώα ενώ η περιοχή περιλαμβάνει πολλά είδη οικοτόπων. Η μεγάλη επιφάνεια του νερού, τα υγρά λιβάδια και τα σημεία πυκνής υδρόβιας βλάστησης, όπως επίσης και οι βαλτώδεις περιοχές και τα κάθετα βράχια που πέφτουν απότομα στο νερό δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό σκηνικό.

Γιατί όμως λέγεται Παραλίμνη και από πού πήρε το όνομά της; Το όνομα της οφείλεται στο γεγονός ότι γειτνιάζει με τις μεγαλύτερες λίμνες Κωπαΐδα και Υλίκη, με τις οποίες ήταν ενωμένη στους αρχαίους χρόνους, ενώ αναφέρεται και ως λίμνη Ουγγρία. Στα βουνά πάνω από τη λίμνη υπάρχουν δάση από πουρνάρια που πιο χαμηλά δίνουν τη θέση τους σε φρύγανα, λαδανιές και σκίνα, ενώ κοντά στη λίμνη φυτρώνουν διάσπαρτα λίγες λεύκες και πλατάνια. Δες πού ακριβώς βρίσκεται πατώντας ΕΔΩ.

Πτήση πάνω από ένα πανέμορφο δάσος στην Παραλίμνη

Θα ήταν πολύ εντυπωσιακό να μπορούσες να πετάξεις πάνω από το δάσος με τα νούφαρα που βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από τα όρια της Αττικής. Ωστόσο επειδή σίγουρα αυτό δεν είναι εύκολο, μπορείς να απολαύσεις το βίντεο από το κανάλι Haanity του Youtube…