Άγιος Ιωάννης των Λατομείων: Το γραφικό εξωκλήσι δίπλα στην Αθήνα

Άγιος Ιωάννης των Λατομείων: Το γραφικό εξωκλήσι δίπλα στην Αθήνα

Ηρεμία και γαλήνη δίπλα στο σπίτι σου...

Μια ανάσα από την Αθήνα, στο αγαπημένο βουνό της Αττικής βρίσκεται ένα μικρό εξωκλήσι με το όνομα Άγιος Ιωάννης των Λατομείων. Από αυτό το όνομα μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται στην Πεντέλη.

Ένα όμορφο σημείο που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία και μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι να μπεις στη λεωφόρο Πεντέλης και να χαζέψεις λίγο τη διαδρομή, έχεις φτάσει στον προορισμό σου.

Πρόκειται για ένα εκκλησάκι, ωστόσο, που δεν είναι γνωστό στους πολλούς και αξίζει να το βάλεις στο πρόγραμμά σου με την πρώτη ευκαιρία.

Άγιος Ιωάννης των Λατομείων: Το γραφικό εξωκλήσι δίπλα στην Αθήνα

Το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη των Λατομείων μετράει λιγότερο από έναν αιώνα ζωής. Συγκεκριμένα χτίστηκε από λατόμους που εργάζονταν στην Πεντέλη κοντά στο 1950. Ένας από τους πρωτεργάτες της κατασκευής της εκκλησίας ήταν ο Μόσχους. Ο συγκεκριμένος λατόμος είχε σύμφωνα με μαρτυρίες λατομείο στην Πεντέλη και επιθυμούσε να δημιουργήσει αυτό το εκκλησάκι οπότε βοήθησε πολύ στην κατασκευή του. Ο Άγιος Ιωάννης των Λατομείων βρίσκεται χτισμένος λίγο πιο ψηλά από την σπηλιά του Νταβέλη, στις πλαγιές της Πεντέλης.

Σε ένα ήρεμο σημείο γεμάτο τρεχούμενα νερά και κάποια δέντρα. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια μικρή βόλτα στην Αττική και για μερικές στιγμές χαλάρωσης κοντά στο σπίτι σου.

Πώς θα πας στο εκκλησάκι της Πεντέλης

Η πρόσβαση προς το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη των Λατομείων είναι πολύ εύκολη. Καθώς κινείσαι από την Νέα Πεντέλη, θα ακολουθήσεις την πορεία του δρόμου προς την Μονή Παντελεήμονος μέχρι να δεις την ταμπέλα για την μονή. Εκεί θα στρίψεις δεξιά και θα συνεχίσεις στην ανηφόρα. Στα δεξιά υπάρχει μια ταμπέλα για το εκκλησάκι. Θα αφήσεις το αυτοκίνητο εκεί και θα περπατήσεις για περίπου 200 μέτρα σε ένα όμορφο περιβάλλον. Έφτασες! Μπορείς να απολαύσεις το σημείο και τη γαλήνη που σου προσφέρει. Μπορεί η ιδανική εποχή να είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο και το χειμώνα έχει τη δική του ομορφιά, όπως αναφέρει το exploringgreece.