Προφήτης Ηλίας: Το εκκλησάκι στη Νέα Πεντέλη με την μοναδική θέα

Προφήτης Ηλίας: Το εκκλησάκι στη Νέα Πεντέλη με την μοναδική θέα

Το μάτι μπορεί να φτάσει έως και τον Σαρωνικό κόλπο

Η Αθήνα διαθέτει αρκετά σημεία από τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή εποχή του χρόνου.

Ένα από αυτά τα σημεία που προσφέρουν εξαιρετική θέα, είναι-σύμφωνα με το exploringgreece.tv- το πανέμορφο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Νέα Πεντέλη. Ένα ιδανικό μέρος για να περάσετε στιγμές ηρεμίας και απόδρασης από την καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Το εκκλησάκι στην Πεντέλη που έχει θέα την Αθήνα… στο πιάτο

Η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε έναν λόφο στα 450 μέτρα υψόμετρο στην Νέα Πεντέλη. Θα το βρεις σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και πρόκειται πραγματικά για ένα ησυχαστήριο. Μπορείς να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πατώντας ΕΔΩ. Η θέα που προσφέρει αυτό το σημείο της Αττικής προς το λεκανοπέδιο είναι πραγματικά μαγική όλες τις εποχές του χρόνου. Και ειδικά το χειμώνα όταν πέσουν τα πρώτα χιόνια.

Φτάνοντας στο εκκλησάκι θα δεις μια περιποιημένη πέτρινη σκάλα η οποία σε οδηγεί στον προαύλιο χώρο. Η επίσης πέτρινη εκκλησία έχει στον εξωτερικό χώρο ένα στέγαστρο και πεζούλια στα οποία μπορείς να κάτσεις. Αν έχει καλό καιρό και σταθείς να παρατηρήσεις για ώρα τη θέα, τότε το μάτι σου μπορεί να φτάσει έως και τον Σαρωνικό κόλπο. Το βέβαιο είναι ότι θα σε συνεπάρει τόσο η τοποθεσία και η θέα και θα θέλεις να κάτσεις για ώρα με τον καφέ σου να την απολαμβάνεις. Και βέβαια θα επιστρέψεις πολύ σύντομα…

Δες τις όμορφες εικόνες από το κανάλι n.p. production του Youtube…

Βόλτα στη Νέα Πεντέλη

Το βουνό της διπλανής πόρτας είναι πάντα η διέξοδος για την βόλτα που θα κάνεις στην Αττική. Για να ασκηθείς στη φύση, να περπατήσεις σε μονοπάτια και να χαλαρώσεις με μια βόλτα χωρίς πολυκοσμία και βαβούρα. Είναι η ιδανική λύση αν δεν θες ή δεν μπορείς να απομακρυνθείς από την Αττική για να περάσεις μερικές ξέγνοιαστες και χαλαρές στιγμές κοντά στη φύση. Τα παιδιά, επίσης, πάντα ενθουσιάζονται με μια τέτοια βόλτα και θα σας ζητήσουν να την επαναλάβετε…