Η γοργόνα της Σύρου: Ένα ξεχωριστό μνημείο που αξίζει να ανακαλύψετε

Η γοργόνα της Σύρου: Ένα ξεχωριστό μνημείο που αξίζει να ανακαλύψετε

Το εντυπωσιακό γλυπτό και η ιστορία του

Η Σύρος, η «αρχόντισσα των Κυκλάδων», αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή ελληνικά νησιά, στο οποίο κάθε φορά ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει και ένα διαφορετικό μυστικό. Ένα τέτοιο λοιπόν, μικρό θησαυρό, μας παρουσιάζει το exploringgreece.tv.

Πρόκειται για την «γοργόνα που σώζει το ναύτη», ένα ιδιαίτερο γλυπτό που θα ενθουσιάσει οποιονδήποτε το δει από κοντά.

«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη»: Ένα ιδιαίτερο ελληνικό μνημείο

«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη» είναι, λοιπόν, ένα εντυπωσιακό γλυπτό το οποίο θα βρεις κανείς στο Κίνι της Σύρου. Το μνημείο απεικονίζει την γοργόνα η οποία σώζει το ναύτη από πνιγμό. Αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αξιοθέατα όχι μόνο του χωριού Κίνι αλλά και ολόκληρης της Σύρου. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές το νησί, δεν το έχουν παρατηρήσει.

Κοιτώντας προς την παραλία βλέπει κανείς την γοργόνα να κρατά στα χέρια της τον ξαπλωμένο ναύτη στην προσπάθειά της να τον σώσει. Έτσι τουλάχιστον το αποδίδει ο δημιουργός του γλυπτού. Και δεν είναι το μοναδικό γλυπτό με γοργόνα στην Ελλάδα καθώς πολλές φορές έχει ταυτιστεί με την προστασία των ναυτικών και της θάλασσας γενικότερα. Οι εικόνες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν σουρουπώνει καθώς νομίζεις από μακριά ότι πράγματι βλέπεις μια γυναίκα να κρατά έναν άνδρα δίπλα στη θάλασσα.

Σύρος, το νησί για όλες τις εποχές του χρόνου

Η Σύρος είναι το νησί που θα σε γοητεύσει εξίσου πολύ και το χειμώνα. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτό ΕΔΩ. Είναι η αρχοντική αρχιτεκτονική, η ομορφιά των τοπίων και η Άνω Σύρος που σε καλούν να δεις με μια άλλη οπτική τα νησιά των Κυκλάδων.  Το νησί αυτό έχει μια απίστευτη ευκολία να σε δέχεται, να σ’ αγκαλιάζει και να σε κάνει δικό του, κι απλόχερα κ να σου προσφέρει φίλους, εμπειρίες, εικόνες που θα κουβαλάς για πάντα μέσα σου. Από το Γαλησσά ως το Κίνι και από τις Αγκαθωπές και τον Φοίνικα έως την Ερμούπολη, το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και διάθεση για να εξερευνήσεις όλες τις γωνιές της αρχόντισσας των Κυκλάδων.