Το στολίδι της Μακεδονίας με την συγκλονιστική θέα

Το στολίδι της Μακεδονίας με την συγκλονιστική θέα

Μια γωνιά της Ελλάδας, σχεδόν ανεξερεύνητη και με σπάνια ομορφιά

Η Μακεδονία είναι σίγουρα το μέρος της Ελλάδας που θα δεις πολλά από αυτά τα αξιοθέατα και πάντα θα σε γοητεύουν για να τα εξρευνήσεις περισσότερο. Ένα από αυτά είναι ο περίφημος Πύργος της Απολλωνίας. Ο λόγος για το εντυπωσιακό αξιοθέατο της Μακεδονίας με την συγκλονιστική θέα. Βρίσκεται στην Καβάλα και αξίζει να μπει στο πρόγραμμά σου για μια μελλοντική επίσκεψη. Οι εικόνες που θα αντικρίσουν θα σου μείνουν αξέχαστες. Μια γωνιά της Ελλάδας, σχεδόν ανεξερεύνητη και με σπάνια ομορφιά.

Πύργος της Απολλωνίας: Το αξιοθέατο της Μακεδονίας με την συγκλονιστική θέα

Ο Πύργος της Απολλωνίας, στέκεται επιβλητικά σε ένα σημείο στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ανάμεσα στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα. Μόλις θα φτάσεις θα δεις τον εντυπωσιακό Πύργο με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ο Πύργος έχει θεμελιωθεί πάνω σε έναν βράχο ενώ αν παρατηρήσεις θα έχεις την ευκαιρία να δεις ότι κάποτε βρίσκονταν εκεί προσκολημένα διάφορα βοηθητικά κτίσματα.

Εντυπωσιακή είναι η είσοδος του πύργου μιας και λόγω σημείου αντικρύζει τη θάλασσα και βρίσκεται σε ύψος. Και την μαγική εικόνα της θάλασσας μπορείς να απολαύσεις ακόμη περισσότερο από τον δεύτερο όροφο. Αλλά και πάνω από αυτόν, έχει κατασκευαστεί τρίτος και τέταρτος. Αρχιτεκτονικά πρόκειται για ένα σπουδαίο αξιοθέατο με πολλές λεπτομέρειες. Ο τέταρτος όροφος καλύπτεται με καμάρα, επάνω από την οποία σχηματίζεται το δώμα του πύργου με τις επάλξεις, που όμως δεν σώζονται. Όσον αφορά τους τρίτους πρώτους ορόφους, αυτοί επικοινωνούν με κτιστή θολωτή κλίμακα διαμορφωμένη μέσα στο πάχος της τοιχοποιίας. Αν θες να μεταφερθείς νοητά στην εποχή της κατασκευής σου σκέψου ότι η πρόσβαση προς τον τέταρτο όροφο γινόταν με ξύλινη εσωτερική σκάλα.

Μια μοναδική θέα στο Πέλαγος

Αν σταθείς στον Πύργο της Απολλωνίας το μάτι σου θα χαθεί στο γαλάζιο. Κι αν είναι καλοκαίρι, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε τρεις παραλίες που βρίσκονται ακριβώς από κάτω και να απολαύσεις τις βουτιές σου σε κρυστάλλινα νερά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις τον χωματόδρομο που βρίσκεται ακριβώς μετά τον πύργο. Αυτός καταλήγει σε μία παραλία που προσφέρει απέραντο γαλάζιο, ηρεμία και γαλήνη. Το χειμώνα, το περιβάλλον μετατρέπεται σε ένα μυστηριακό σκηνικό που θα μπορούσε να είναι το φόντο μιας ταινίας, όπως αναφέρει το exploringgreece.