Η απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» στη Μάνη

Η απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» στη Μάνη

Ένα μοναδικό σκηνικό στην πιο άγρια περιοχή της χώρας

Ατελείωτες εκτάσεις, θάλασσες που κρύβουν τα δικά τους μυστικά, ορμητικά ποτάμια και λίμνες γεμάτες θρύλους και παραδόσεις. Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα θα συναντήσεις εξερευνώντας την Ελλάδα και όλες τις γωνιές της. Τα σπήλαια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία με τα παράξενα αλλά εντυπωσιακά της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσεις είτε από κοντά είτε μέσα από εικόνες.

Ένα από αυτά βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Εκεί όπου έχουν γραφτεί πολλές σελίδες της ιστορίας και που η φύση σε μαγεύει με έναν τρόπο μοναδικό. Πρόκειται για μια περιοχή της Ελλάδας με έντονες αντιθέσεις. Άγρια βουνά, ορμητικά νερά και ήρεμα χωριά που σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Εκεί βρίσκεται και μια… Μαύρη Τρύπα. Στη Μάνη. Ας τη γνωρίσουμε…

Η μυστηριώδης και απόκοσμη Μαύρη Τρύπα στη Μάνη

Έχουμε μεταφεθεί στην όμοφη και ιστορική Μάνη. Έναν τόπο που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας και σήμερα αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για απόδραση. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα μυστηριώδες και απόκοσμο μέρος. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Έρημος της δυτικής Μάνης και φυσικά όπως μπορεί να φανταστεί κανείς είναι μια απέραντη έκταση αποτελούμενη από πέτρες και χαμηλή βλάστηση.

Εκεί, λοιπόν, σε αυτή την ατελείωτη έκταση υπάρχει ένα παράξενο σκηνικό. Το κανάλι haanity του Youtube πέταξε από πάνω και κατέγραψε την… Μαύρη Τρύπα που σίγουρα προκαλεί δέος σε όποιον την αντικρίζει. Το εντυπωσιακό με αυτό το σημείο είναι ότι είναι το μόνο σημείο το οποίο δεν το βλέπει ο ήλιος που ανατέλλει στη Μάνη.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα άκρως εντυπωσιακό
σπηλαιοβάραθρο το οποίο εικάζεται ότι ονομάζεται Βαθύ Μουζί.

Το σπηλαιοβάραθρο αυτό που μοιάζει με Μαύρη Τρύπα έχει μεγάλο βάθος και κρύβει μέσα του ένα μυστικό.

Χάρη στη μορφολογία του εδάφους και τις γεωλογικές συνθήκες, έχει δημιουργηθεί εκεί ένα μικρό δάσος στο εσωτερικό του, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μόνο από ψηλά μπορείς να το δεις και να το θαυμάσεις καθώς δεν είναι από αλλού τόσο καθαρά ορατό. Το δάσος έχει δημιουργηθεί καθώς η υγρασία που παγιδεύεται εκεί και ο ελάχιστος ήλιος που μπαίνει στο βάραθρο τροφοδοτούν δέντρα στο εσωτερικό του. Μοιάζουν δε σαν να θέλουν να ξεπηδήσουν από μέσα.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το σπηλαιοβάραθρο μπορεί να κρύβει κι άλλα μυστικά από το παρελθόν. Όπως εξάλλου ολόκληρη η περιοχή…