Ένα από τα παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και η ιστορία του

Ένα από τα παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και η ιστορία του

Το μυστηριώδες μνημείο του Ελληνικού

Ανάμεσα στα παράξενα της Ελλάδας είναι και κάποια αξιοθέατα με ιδιαίτερη ιστορία τα οποία μπορεί καν να μην γνωρίζουμε ή να μην έχουμε ακούσει γι’ αυτά.

Όπως για παράδειγμα μια πυραμίδα που υπάρχει στην Ελλάδα. Έχεις ακούσει ποτέ για την πυραμίδα του Ελληνικού; Κι όμως είναι μια πυραμίδα πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιθανόν φαντάζεσαι. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Άργος. Και είναι από αυτά τα αξιοθέατα που κρύβουν ένα μυστήριο γύρω τους. Το οποίο μάλιστα χρειάστηκε κάποια χρόνια για να αποκαλυφθεί!

Ένα από τα παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και η ιστορία του

Ανάμεσα στα παράξενα της Ελλάδας είναι και κάποια αξιοθέατα με ιδιαίτερη ιστορία τα οποία μπορεί καν να μην γνωρίζουμε ή να μην έχουμε ακούσει γι’ αυτά. Όπως για παράδειγμα μια πυραμίδα που υπάρχει στην Ελλάδα. Έχεις ακούσει ποτέ για την πυραμίδα του Ελληνικού; Κι όμως είναι μια πυραμίδα πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιθανόν φαντάζεσαι. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Άργος. Και είναι από αυτά τα αξιοθέατα που κρύβουν ένα μυστήριο γύρω τους. Το οποίο μάλιστα χρειάστηκε κάποια χρόνια για να αποκαλυφθεί!

Σύμφωνα με κείμενο που έχει διασωθεί από την αρχαιότητα υπάρχει μια πιο σίγουρη εξήγηση για την μυστηριώδη κατασκευή και την ιστορία της. Κατά την εποχή του Παυσανία το συγκεκριμένο οικοδόμημα ήταν διακοσμημένο με αργολικές ασπίδες και μάλιστα θεωρείτο σύμφωνα με τον ίδιο τύμβος των πολιτών και συγγενών που έπεσαν σε μάχη πολεμώντας για την εξουσία. Την Πυραμίδου του Ελληνικού μπορεί να ακούσεις να την αποκαλούν και πυραμίδα των Κεχριών.

Είναι χωρίς αμφισβήτηση το καλύτερα διατηρημένο πυραμιδικό κτίσμα της Ελλάδας. Στη χώρα μας υπάρχουν άλλα 25. Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο από σκληρό, γκρίζο ασβεστόλιθο της περιοχής.

Πώς θα πας στην Πυραμίδα στο Άργος

Η πρόσβαση στην πυραμίδα του Ελληνικού, το μοναδικό αυτό μνημείο της Ελλάδας είναι εύκολη ενώ είναι πολύ κοντά από την Αθήνα. Το μυστηριώδες αυτό μνημείο είναι χτισμένο στο δρόμο που στην αρχαιότητα συνέδεε το Άργος με την Τεγέα Αρκαδίας, όπως αναφέρει το exploringgreece.