Μία υπέροχη απόδραση στον καταρράκτη της Πεντέλης

Μία υπέροχη απόδραση στον καταρράκτη της Πεντέλης

Η ιδανική κυριακάτικη βόλτα για τους Αθηναίους

Κυριακή ίσον εκδρομή. Και τι καλύτερο από το να παραμείνεις στην Αττική και να κάνεις βόλτες που θα σε ξεκουράσουν και θα σου δώσουν άλλο αέρα να συνεχίσεις την εβδομάδα σου. Και δεν είναι λίγα τα μέρη που μπορείς να το κάνεις αυτό. Απλά κάποια από αυτά είναι περισσότερο αγαπημένα και αποτελούν σταθερή άξια στην κυριακάτικη εκδρομή. Και μιλάμε φυσικά για την Πεντέλη και τον καταρράκτη της.

Ένας όμορφος προορισμός που σε γεμίζει τόσες διαφορετικές εικόνες παρόλο που είναι δίπλα στο σπίτι σου. Μπορείς να πάρεις απόφαση να πας ακόμη και το ίδιο πρωί!

Κυριακάτικη βόλτα στον καταρράκτη της Πεντέλης

Ήδη από τη στιγμή που θα μπεις στο αυτοκίνητο θα νιώσεις χαλάρωση και μπαίνεις σε κλίμα εκδρομής. Κι ας είναι από τις πιο κοντινές που πρόκειται να κάνεις. Και μόλις θα μπεις στην λεωφόρο Πεντέλης και αρχίζεις να ανηφορίζεις στο βουνό, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα και ήδη μυρίζει εξοχή. Λίγο έμεινε μέχρι να φτάσεις στον πανέμορφο καταρράκτη στην περιοχή Ντράφι.

Η επίσημη ονομασία του όμορφου και όχι σε πάρα πολλούς γνωστό καταρράκτη είναι Βαλανάρης. Το γεγονός ότι δεν είναι τόσο γνωστό τον καθιστά το μικρό μυστικό της περιοχής. Τρεχούμενα γαλαζοπράσινα νερά μέσα σε ένα κατάφυτο σκηνικό θα σου χαρίσουν ξεκούραση και ηρεμία. Τόση που δεν μπορείς να φανταστείς ότι υπήρχε δίπλα στο σπίτι σου.

Πώς θα πας στον καταρράκτη στο Ντράφι

Η πρόσβαση προς τον καταρράκτη δεν είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Μόλις θα φτάσεις στην οδό Κλεισθένους στο Γέρακα, θα ανηφορίσεις προς την Πεντέλη και έπειτα στη συνέχειά της, στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Έπειτα στρίβεις δεξιά την οδό Φίλωνος και στη συνέχεια αριστερά στην οδό Καλισσίων. Από αυτό το δρόμο θα οδηγηθείς στη λεωφόρο Αχαιών. Μετά από μια μικρή παράκαμψη θα δεις έναν και τον καταρράκτη να ξεπροβάλει στο βάθος και πιο χαμηλά.

Περπατώντας ένα ομαλό μονοπάτι για πέντε περίπου λεπτά, θα φτάσεις σε αυτόν τον παράδεισο που μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το πανέμορφο σκηνικό. Αν έχετε μικρά παιδιά το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστούν και θα θέλουν να αρχίσουν την εξερεύνηση, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Τι άλλο θα κάνεις στην Πεντέλη

Και η Παλιά και Νέα Πεντέλη φημίζονται για το καλό τους φαγητό. Φτάνοντας, λοιπόν, στην κεντρική πλατεία στην Παλιά Πεντέλη δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις για να φας. Το σίγουρο είναι ότι παντού θα απολαύσεις καλό κρέας και νόστιμες συνταγές μαγειρεμένες με φροντίδα. Το ίδιο πολύ θα απολαύσεις και τον καφέ σου σε μια από τις καφετέριες ή αν προτιμάς γλυκό, κάτσε για μια βάφλα.

Αν έχεις όρεξη για περισσότερη «περιπέτεια» κάνε μια βόλτα μέχρι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο βρίσκεται σε ένα σημείο στα 500 μέτρα υψόμετρο. Αν δεν προλάβεις, δεν πειράζει. Η Πεντέλη είναι ο κυριακάτικος προορισμός της διπλανής πόρτας που μπορείς να επισκέπτεσαι συχνά και να περνάς καλά όλες τις εποχές του χρόνου.