Τέσσερις ιδέες για όμορφες μονοήμερες κοντά στην Αθήνα

Τέσσερις ιδέες για όμορφες μονοήμερες κοντά στην Αθήνα

Όλες σε απόσταση λιγότερη των 90 χλμ.

Το φθινόπωρο είναι ο μήνας των εκδρομών κάπου κοντά που να μοιάζει και λίγο μακριά ώστε να νιώθουμε για λίγο περισσότερο αυτή την αίσθηση των διακοπών του καλοκαιριού. Το καλό είναι ότι μέσα στην Αττική αλλά και κοντά σε αυτήν, υπάρχουν προορισμοί ιδανικοί για μονοήμερες. Από αυτές που θες να επαναναλαμβάνεις ξανά και ξανά και χωρίς να βαριέσαι ποτέ.

Γιατί έχουν κάτι διαφορετικό να δεις, γιατί αποτελούν σταθερή αξία και γιατί καταφέρνουν σε λίγο χρόνο να σε μεταφέρουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Τέτοιες μονοήμερες κοντά στην Αθήνα σε γεμίζουν ενέργεια και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι ξέφυγες για καιρό από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Εμείς, στο exploringgreece.tv σου προτείνουμε τέσσερις μονοήμερες κοντά στην Αθήνα που θα χρειαστεί να κάνεις λιγότερα από 90 χιλιόμετρα για να φτάσεις…

Χαλκίδα

Η μονοήμερη για όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι κάτι ανάμεσα σε περίπατο και σε ταξίδι αφού πριν καν το καταλάβεις έχεις φτάσει και απολαμβάνεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα. Είτε είσαι με την παρέα, είτε με έτερον ήμισυ είτε με την οικογένεια θα περάσεις εξίσου καλά. Θα χρειαστεί να είσαι στο αυτοκίνητο για περίπου 50 λεπτά και μετά θα κάνεις βόλτες στον παραλιακό δρόμο θαυμάζοντας ταυτόχρονα το Φρούριο της Κανήθου. Και Χαλκίδα χωρίς ουζάκι και μεζέδες δεν γίνεται. Και τα δύο θα τα βρεις σε αφθονία και καλή ποιότητα. Το πρώτο με μέτρο αν οδηγείς εσύ. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση για να δεις τα περίφημα «τρελά νερά». Όταν σουρουπώσει, παίρνεις το δρόμο της επιστροφής με άλλη διάθεση.

Απόσταση από την Αθήνα: 78 χιλιόμετρα

Λουτράκι

Αφήνουμε τη Χαλκίδα και πιάνουμε κατά Πελοπόννησο μεριά. Εκεί κι αν έχεις επιλογές. Το Λουτράκι είναι μια από τις καλύτερες και αν έχεις πάει το ξέρεις καλά. Αποτελεί το ιδανικό citybreak ειδικά για το σαββατοκύριακο. Και θάλασσα έχει να αγναντέψεις και ωραίας αισθητικής καφετέριες και καλό φαγητό. Και αν είσαι λάτρης της ιστορίας μπορείς να κάνεις και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο περίφημο Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας, του 800 π.Χ. Τα Γεράνεια Όρη είναι το alter ego της θάλασσας σε περίπτωση που θες να πας κατά εκεί αλλά προτιμάς τα λίγο πιο ορεινά σκηνικά.

Απόσταση από την Αθήνα: 81 χιλιόμετρα

Λίμνη Μπελέτσι

Τόσο ωραία μονοήμερη σε τόσα λίγα χιλιόμετρα απόσταση, δύσκολα θα βρεις. Η Λίμνη Μπελέτσι είναι ο προορισμός που λατρεύουν τα παιδιά και ξεκουράζει τους ενήλικες. Κοινώς εκεί περνούν όλοι καλά. Το φθινόπωρο τα χρώματα της φύσης οργιάζουν και δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό. Αν δεν έχεις ξαναπάει, τη Λίμνη Μπελέτσι θα τη βρεις σε υψόμετρο 600 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Είναι μια από τις πιο ωραίες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας η οποία έχει το προνόμια να βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαία μια από τις πλέον αγαπημένες μονοήμερες κοντά στην Αθήνα. Εκτός από περπάτημα και χαλάρωση στη φύση, μπορείς να κάνεις εκεί πικ-νικ και να ολοκληρώσεις την εκδρομή σου έχοντας ξοδέψει λίγο χρόνο για να πας και λίγα χρήματα, επίσης.

Απόσταση από την Αθήνα: 30 χιλιόμετρα

Κάτω Αλεποχώρι

Όσο ο φθινοπωρινός καιρός το επιτρέπει, στη λίστα μας για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα παραμένει το Κάτω Αλεποχώρι. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε χωριουδάκι νησιού και νιώθεις μια γλυκιά νοσταλγία για το καλοκαίρι που έφυγε. Στο Κάτω Αλεποχώρι δε θα επιδοθείς σε εξερευνήσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους αλλά μπορείς να περπατήσεις ξυπόλητος στην άδεια παραλία και να αράξεις για ψαράκι σε ένα από τα παραθαλάσσια μαγαζάκια. Το αεράκι που θα σου έρχεται στο πρόσωπο θα σε κάνει να μη θες να φύγεις. Μέχρι να έρθει το ηλιοβασίλεμα και μαζί με αυτό η ώρα της επιστροφής και για εσένα.

Απόσταση από την Αθήνα: 63 χιλιόμετρα