Ερμιόνη: Βόλτα στη μαγευτική χερσόνησο της Πελοποννήσου

Ερμιόνη: Βόλτα στη μαγευτική χερσόνησο της Πελοποννήσου

Φθινοπωρινή εκδρομή για το σαββατοκύριακο

Κάθε φορά που ξεκινάμε να ρίχνουμε στην παρέα ιδέες για εκδρομή το σαββατοκύριακο, η Πελοπόννησος είναι πάντα σε πρώτο πλάνο. Και βέβαια, όχι κι άδικα αν σκεφτείς πόσες ευκαιρίες σου προσφέρει για να περάσεις καλά και μάλιστα κάνοντας πολλές φορές κοντινές αποστάσεις. Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρέθηκε η μαγευτική χερσόνησος της Αργολίδας, η Ερμιόνη. Ό,τι πρέπει για εκδρομή το σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα, όπως μας πληροφορεί το exploringgreece.tv. Το μέρος που θα περάσεις εγγυημένα καλά, δε θα ξοδέψεις πολλά χρήματα και θα σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι.

Ερμιόνη: Βόλτα στη μαγευτική χερσόνησο της Πελοποννήσου

Η Ερμιόνη είναι αυτό που λέμε το μέρος που τα έχει όλα! Αυτή η γραφική χερσόνησος στην άκρη της Αργολίδας βρίσκεται στη σκιά των Σπετσών και της Ύδρας αλλά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα. Αποτελεί δε έναν τουριστικό προορισμό ιδανικό και για το φθινόπωρο, ο οποίος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε τίποτα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Αντιθέτως φτάνεις εκεί μόνο με το αυτοκίνητο, βρίσκεις πολύ οικονομικές τιμές και παρατείνεις για όσο μπορείς το κλίμα του καλοκαιριού.

Η Ερμιόνη έχει πολλά και οργανωμένα καταλύματα για να κλείσεις το διήμερο σου, δεκάδες ταβερνάκια για νόστιμες λιχουδιές και γεύσεις αλλά και υπέροχες παραλίες αν ο καιρός το επιτρέψει και είσαι από αυτούς που κάνουν μπάνιο το φθινόπωρο. Μπορείς επίσης να απολαύσεις τη βόλτα σου στο λιμάνι αλλά και έναν πιο φυσιολατρικό περίπατο στο δάσος Μπίστι. Ό,τι κι αν επιλέξεις, η όμορφη Ερμιόνη δε θα σε απογοητεύσει για μια εκδρομή το σαββατοκύριακο.

Αν τώρα έχεις και λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να πεταχτείς και μέχρι το Ναύπλιο. Σταθερή αξία για όλες τις εποχές που σου προσφέρει αυτή την αίγλη και την χαλάρωση που θες σε έναν μοναδικό συνδυασμό. Δεν ήταν, εξάλλου, τυχαία η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Πώς θα πας στην Ερμιόνη για μια εκδρομή το σαββατοκύριακο

Αρχικά ρίξε μια ματιά στον καιρό γιατί όσο να ‘ναι καλό είναι να μην φας το σαββατοκύριακό σου στη βροχή. Επόμενο βήμα είναι να κλείσεις δωμάτιο σε μια από τις πολλές επιλογές που διαθέτει η περιοχή. Η απόσταση της Ερμιόνης από την Αθήνα είναι περίπου 2,5 ώρες. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη αλλά θα βρεις στροφές σε κάποια σημεία οπότε να είσαι προετοιμασμένος.

Για να δεις σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται και πώς θα πας εκεί, πάτησε ΕΔΩ. Η Αργολίδα σε περιμένει για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα και μια εκδρομή που θα θες σίγουρα να επαναλάβεις.