Η μικρή… Ελβετία σε μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας

Η μικρή… Ελβετία σε μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας

Θαυμάστε μοναδικές εικόνες από ψηλά...

Ένα ιδιαίτερο αλπικό τοπίο. Καταπράσινες εκτάσεις και σπάνιας ομορφιάς εικόνες. Λες και βρίσκεσαι σε κάποια χώρα του εξωτερικού, ας πούμε στην Ελβετία. Και όμως είσαι στην καρδιά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αχαΐα. Πρόκειται για ένα καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη Βελιμαχίου που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό είτε βρεθείς εκεί από κοντά είτε δεις τις εικόνες από ψηλά.

Στη σκιά του βουνού Ερύμανθος στην Αχαΐα βλέπεις μια άλλη Ελλάδα, τόσο γραφική και τόσο πράσινη. Γίνεσαι ένα με τη φύση και σκέφτεσαι πώς θα γινόταν να μείνεις εκεί για πάντα.

Αχαΐα: Η μικρή… Ελβετία σε μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας

Η λίμνη Βελιμαχίου είναι μια τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην περιοχή Ντάσκα στο χωριό Βελιμάχι στην Αχαΐα. Δημιουργήθηκε μόλις το 2014 και γύρω του πλέον απλώνεται ένα πανέμορφο και ιδιαίτερο αλπικό τοπίο. Από αυτά που συναντάς σε λίγα μέρη της Ελλάδας.

Η λίμνη δημιουργήθηκε από ένα χωμάτινο φράγμα και έχει χωρητικότητα 1,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Μέσω της όμορφης τεχνητής αυτής λίμνης πραγματοποιείται η άρδευση καλλιεργειών σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι αρχικά δεν ήταν να δημιουργηθεί εκεί το φράγμα. Η αρχική κατασκευή θα γινόταν σε μια περιοχή στην οποία τελικά εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Το φράγμα σήμερα αποτελεί βιότοπο με ψάρια και σπάνια είδη πουλιών να βρίσκονται εκεί. Και το τοπίο είναι μαγευτικό. Ένα σκηνικό απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας.

Δεν είναι τυχαία ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς στην Πελοπόννησο. Αποτελεί ιδανική τοποθεσία για να χαλαρώσει κανείς και να έρθει σε μεγαλύτερη επαφή με τη φύση. Οι εικόνες από το κανάλι Haanity του Youtube μιλούν από μόνες τους. Ένα μοναδικό αλπικό τοπίο που σε συνεπαίρνει! Η μαγική φύση της Ελλάδας με την ποικιλομορφία και η απόδειξη ότι κάποιες φορές η παρέμβαση του ανθρώπου μπορεί να δώσει τη δική της όμορφη πινελιά., όπως αναφέρει το exploringgreece.

Όπως είναι αυτή της λίμνης Βελιμαχίου.