Οι άγνωστοι παράξενοι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας

Οι άγνωστοι παράξενοι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας

Απόκοσμες εικόνες στην άκρη της Ελλάδας

Εξερευνώντας την Ελλάδα μπορείς να ανακαλύψεις μέρη που δεν φανταζόσουν καν ότι υπάρχουν στη χώρα. Απόκοσμα σκηνικά πιο κοντά ή πιο μακριά σου που όμως μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα και να επισκεφθείς σύντομα. Όπως ένα από τα παράξενα μέρη της Ελλάδας με τους άγνωστους σχηματισμούς και το σεληνιακό τοπίο που φαίνεται απόκοσμο. Ο Ξερόκαμπος στη Σητεία της Κρήτης είναι ένα από τα πολύ ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας, σύμφωνα με το exploringgreece.tv, που σε καθηλώνει με την ιδιαίτερη μορφολογία του.

Σητεία: Οι άγνωστοι παράξενοι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας

Στη Σητεία και συγκεκριμένα στον Ξερόκαμπο θα συναντήσεις ένα σεληνιακό τοπίο που ίσως να έχεις δει κάπου στο εξωτερικό. Κάπου εκεί στην παραλία Αλατσολίμνη δημιουργείται ίσως το πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό τοπίο της ανατολικής Κρήτης. Πώς συμβαίνει αυτό; Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα  της παραλίας υπάρχει μια τεράστια φυσική αλυκή, η οποία το χειμώνα πλημμυρίζει με θαλασσινό ή βρόχινο νερό. Δημιουργεί, λοιπόν μια μικρή λιμνοθάλασσα, η οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στεγνώνει.

Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό το απόκοσμο που περιγράφουμε. Αφήνει ένα λευκό αλατούχο υπόστρωμα στην επιφάνεια της άμμου. Οι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο είναι ιδιαίτερα διακριτά κοιτώντας από ψηλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο από το κανάλι Haanity του Youtube που μας χαρίζει μοναδικές εικόνες.

Στα ανατολικά μπορεί να δει κανείς και τρία μικρά «φιόρδ» τις Μούρες. Όταν ο καιρός το επιτρέπει είναι το ιδανικό μέρος για κατάδυση και υποβρύχιο ψάρεμα. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα αυτό που θαυμάζει ο θεατής είναι δημιούργημα της φύσης και του ανθρώπου σε συνδυασμό.

Με τον αέρα και τις πιο άγριες καιρικές συνθήκες το χειμώνα η θάλασσα στην κυριολεξία βγαίνει έξω και ουσιαστικά εγκλωβίζεται σε αυτό το ιδιαίτερο ανάγλυφο.  Έτσι δημιουργείται η Αλατσολίμνη. Ένα από τα πιο παράξενα μέρη της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσεις!

Κάνε ένα ταξίδι με το παρακάτω βίντεο….

Η Κρήτη αποτελεί έναν προορισμό πολύ δημοφιλή για το καλοκαίρι αλλά ιδανικό ακόμη και το χειμώνα. Ο καλός καιρός και τα ορεινά χωριά της σου επιτρέπουν να περάσεις κάποιες από τις πιο εναλλακτικές διακοπές της ζωής σου. Η Σητεία και οι παράξενοι σχηματισμοί της είναι μια από τις καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις…