Η λιμνοθάλασσα με τα μοναδικά χρώματα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Η λιμνοθάλασσα με τα μοναδικά χρώματα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Μαγευτικές εικόνες από ψηλά...

Οι «πτήσεις» πάνω από την Ελλάδα, μας χαρίζουν υπέροχες εικόνες και χρώματα που μπορεί να μην είχαμε καν φανταστεί ότι υπάρχουν τόσο κοντά μας. Όπως για παράδειγμα μια μοναδική σε εικόνες περιοχή πολύ κοντά στην Αθήνα,σύμφωνα με το exploringgreece.tv. Ο λόγος για τη λιμνοθάλασσα Βιβάρι που είναι σε απόσταση μισής περίπου ώρας από το Ναύπλιο. Το σκηνικό συνθέτουν γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και πινελιές από βράχια, πράσινο και εκκλησάκια. Σαν αληθινός πίνακας ζωγραφικής. Οι εικόνες από ψηλά αποκαλύπτουν την σπάνια ομορφιά. Την ομορφιά μιας Ελλάδας που είναι δίπλα μας και πολλές φορές δεν την βλέπουμε.

Η λιμνοθάλασσα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Το Βιβάρι είναι η τυρκουάζ λιμνοθάλασσα της Αργολίδας την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν. Αν δεις, όμως, μια φορά τα χρώματά της δεν την ξεχνάς. Έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο ψαροχώρι της Αργολίδας που είναι εξίσου όμορφο. Χαρακτηριστικό της λιμνοθάλασσας του Βιβαρίου είναι ότι έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Πιο συγκεκριμένα, η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί χιλιάδες ψάρια αλλά και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως είναι ερώδιους, κορμοράνους, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά.

Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό ιχθυοτροφείο καλλιέργειας κεφάλου, τσιπούρας, λαυρακίου και γλώσσας. Το χωριό Βιβάρι είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές.

Το γαλαζοπράσινο Κονδύλι στην Αργολίδα

Σε αυτή την πανέμορφη λιμνοθάλασσα βρίσκεται και η εξωτική παραλία Κονδύλι. Μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και ομορφιά ιδιαίτερη. Είναι μια παραλία με Γαλάζια Σημαία που αν επισκεφθείς μια φορά, το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις. Στο Κονδύλι, εκτός από την όμορφη αμμουδιά, υπάρχουν επίσης μερικές μαγευτικές λίμνες που έχουν όλες τις αποχρώσεις του καφέ/ πορτοκαλί.

Η όλη εικόνα θα δεις ότι συμπληρώνεται από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Αν βρεθείς στην περιοχή, πρέπει να ξέρεις ότι είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

Μπορείς να απολαύσεις μια πτήση πάνω από την άγνωστη αυτή σε πολλούς λιμνοθάλασσα με την βοήθεια του καναλιού Haanity στο Youtube.