Το ελληνικό νησί που δεν έχει παραλίες με αμμουδιά

Το ελληνικό νησί που δεν έχει παραλίες με αμμουδιά

Χρώματα και εικόνες που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό

Βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας και είναι ένα από τα πλέον ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Η πρόσβαση δεν είναι σίγουρα εύκολη αλλά το να περάσεις μερικές μέρες διακοπών εκεί σημαίνει την απόλυτη χαλάρωση και αποτοξίνωση από την καθημερινότητα. Εκτός όμως από αυτό, διαθέτει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει. Δεν διαθέτει παραλίες με αμμουδιά.

Θα βρεις, ωστόσο, ωραιότατες εξέδρες και βραχάκια για να κάνεις τις βουτιές σου στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Και μιλάμε, βέβαια, για ένα υπέροχο ελληνικό νησί, Καστελόριζο. Ένα σκέτο όνειρο!

Καστελλόριζο, η ακριτική γωνιά της Ελλάδας

Το Καστελλόριζο, λοιπόν, είναι αυτό το πολύ γοητευτικό νησί των Δωδεκανήσων που μπορεί να μην είχες ποτέ στο πλάνο να επισκεφτείς αλλά θα πρέπει σίγουρα να το βάλεις στο πρόγραμμα ακόμη και για το φθινόπωρο. Εξάλλου είναι τόσο γλυκός ο καιρός εκεί ακόμη και τον Οκτώβριο. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο νησί θα καταλάβεις γιατί έχει μια θέση στην καρδιά όσων το έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά.

Από το λιμάνι ήδη, τα μάτια σου θα γεμίσουν με όμορφες εικόνες και χρώματα. Ήλιος, χρώματα, φιλόξενοι κάτοικοι και ησυχία. Αυτά συνθέτουν το παζλ στο Καστελόριζο. Και είναι όλα όσα θες για να νιώσεις ελεύθερος και μακριά από τη ρουτίνα και τη βαβούρα της πόλης. Τα έχει όλα ακολουθώντας ταυτόχρονα ήρεμους και χαλαρούς ρυθμούς καθημερινότητας.

Το ελληνικό νησί που δεν έχει παραλίες με αμμουδιές

Κάτι ακόμη που θα έχεις να θυμάσαι από το Καστελόριζο είναι ότι δεν έχει παραλίες με αμμουδιές για να κάνεις μπάνιο. Δεν χαρακτηρίζεται, δηλαδή, για τις απλωμένες χρυσές και αμμώδεις ακτές του. Ωστόσο σε αυτό το νησί θα δεις τα πιο ξεχωριστά μέρη για μπάνιο και ατελείωτο κολύμπι.

Περιμετρικά του νησιού βρίσκονται σημεία με διάσημα βραχάκια που αποτελούν σημεία για βουτιές. Έχουν δημιουργηθεί, επίσης και εξέδρες από τις οποίες μπορείς να κάνεις βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του Καστελλόριζου.

Τα πιο γνωστά σημεία για να κάνεις αυτές τις βουτιές είναι ο Φάρος, ο Κάβος, οι Πλάκες και το Λιμάνι. Και μπορεί να σου φαίνεται παράξενο το πώς θα κάνεις μπάνιο χωρίς κανονική παραλία αλλά πίστεψέ μας θα ενθουσιαστείς. Η μόνη, ας το πούμε παραλία που θα βρεις σε αυτό το μικροσκοπικό νησί είναι η μικρή αμμουδιά που θα βρεις δίπλα στο λιμάνι Μανδράκι. Είναι μια πολύ παραλιούλα, με βότσαλο και άμμο που είναι η μοναδική του νησιού σε τέτοιο στυλ.

Το Καστελλόριζο είναι η επιλογή για εναλλακτικές διακοπές που σίγουρα δε θα σε απογοητεύει ό,τι τύπου ταξιδιώτης κι αν είσαι, όπως αναφέρει το exploringgreece.