Μικρή Βίγλα: Η παραλία της Νάξου για τους λάτρεις της περιπέτειας

Μικρή Βίγλα: Η παραλία της Νάξου για τους λάτρεις της περιπέτειας

Η ιδιαίτερη αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά

Η Νάξος έχει πολλές και διαφορετικές παραλίες και μπορείς να βρεις αυτή που θες να κάνεις το μπάνιο σου ό,τι είδος ταξιδιώτη κι αν είσαι. Είτε θες να βρεις μια παραλία για παιδιά, οργανωμένη ή μη, μικρότερη ή μεγαλύτερη, στη Νάξο θα βρεις αυτό που θες.

Και θα περάσεις σίγουρα καλά κάνοντας βουτιές σε καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Υπάρχει και μια παραλία η οποία αποτελεί την ιδανικότερη τοποθεσία για τους λάτρεις της περιπέτειας και των watersports. Ο λόγος για την παραλία Μικρή Βίγλα.

Η παραλία Μικρή Βίγλα για τους λάτρεις της περιπέτειας

Η παραλία Μικρή Βίγλα θεωρείται μία από τις ωραιότερες του Αιγαίου. Είναι αμμώδης με ξανθιά αμμουδιά και εκτείνεται σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και βαθαίνουν διαδοχικά. Η Μικρή Βίγλα είναι οργανωμένη παραλία καθώς διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για ξεκούραση, και ηλιοθεραπεία.

Ουσιαστικά πρόκειται για την φυσική συνέχεια των υπόλοιπων δημοφιλών παραλιών της Νάξου. Η περιοχή είναι ιδανική για windsurfing, ενώ θεωρείται η καλύτερη παραλία στη Νάξο για kite surfing, διότι ο κόλπος είναι κλειστός κι ο αέρας βολικός για άλματα.

Ιστορικά όπως μαρτυρά το όνομα της, αποτελούσε παρατηρητήριο του νησιού, απ΄ όπου οι κάτοικοι έβλεπαν έγκαιρα την άφιξη των πειρατών. Έτσι χρησίμευε ώστε να στέλνονται τα μηνύματα μέσω φωτιάς και καπνού στα υπόλοιπα μέρη του νησιού.

Ο ορμός της Μικρής Βίγλας αποτελείται από δύο παραλίες οι οποίες διαχωρίζονται μεταξύ τους από μια βραχώδη «γλώσσα». Πρόκειται για 2 παραλίες της Παρθένου και της Σαχάρας. Την γραφική παραλία της Παρθένου συμπληρώνει το νησάκι που πήρε το όνομα του από το μικρό ξωκλήσι που δεσπόζει πάνω του.

Τι άλλο θες να ξέρεις για την Μικρή Βίγλα

Η Μικρή Βίγλα βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου 16 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Το οδικό δίκτυο από που ξεκινάει από την περιοχή της Πλάκας έχει χωματόδρομο ενώ το οδικό δίκτυο που ξεκινάει από το Καστράκι έχει ασφαλτόδρομο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μπορείτε να σταθμεύσετε με άνεση το αυτοκίνητό σας στις γύρω πλαγιές της παραλίας. Ένα μπάνιο απόλαυση σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά. Αν βρεθείς στη Νάξο είναι σίγουρα μια από τις παραλίες που σου προτείνουμε να γνωρίσεις από κοντά. Θα ενθουσιαστείς!