Μπέλα Βράκα: Η εξωτική παραλία με τη ροζ άμμο

Μπέλα Βράκα: Η εξωτική παραλία με τη ροζ άμμο

Μια αμμουδιά στα Σύβοτα που σε ταξιδεύει από το πρώτο λεπτό

Μπέλα Βράκα! Η παραλία που αποδεικνύει ότι η ηπειρωτική Ελλάδα μοιάζει πολλές φορές με εξωτικό νησιωτικό προορισμό. Υπάρχουν μέρη που μπορείς να προσεγγίσεις μόνο με το αυτοκίνητο και να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η παραλία Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv. Η αμμουδιά με τη ροζ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά που ερωτεύεται όποιος βρεθεί εκεί από την πρώτη στιγμή. Ένας επίγειος παράδεισος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς έστω και μια φορά στη ζωή του.

Μπέλα Βράκα, η εξωτική παραλία στα Σύβοτα

Η Μπέλα Βράκα είναι στην πραγματικότητα η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με το νησάκι Μουρτεμένο. Όταν τη δεις φτάνοντας εκεί από ψηλά ξέρεις ότι πλησιάζεις σε έναν επίγειο παράδεισο. Και με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί νιώθεις πραγματική ευλογία. Για να προσεγγίσεις την αμμουδιά περνάς κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να έχεις εξοπλισμό μαζί σου καλύτερα να αρκεστείς στα απολύτως απαραίτητα. Κι αυτό γιατί σκέψου ότι θα πρέπει να τα κουβαλήσεις και στην επιστροφή σου.

Στην εξωτική Μπέλα Βράκα θα βρεις γαλαζοπράσινα διάφανα νερά και ροζ άμμο που σπάνια συναντάς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μπέλα Βράκα δε θεωρείται τυχαία μια από τις ωραιότερες παραλίες των Συβότων. Όποιος βρεθεί εκεί ή στην Πάργα για διακοπές, πάντα θα ακούσει τους ντόπιους να τον προτρέπουν να κάνει μια βόλτα στην Μπέλα Βράκα. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα χάσει.

Πώς θα πας στην παραλία Μπέλα Βράκα

Μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα την Μπέλα Βράκα με αυτοκίνητο το οποίο θα αφήσεις σε ένα πάρκινγκ πάνω από την παραλία. Έπειτα θα κατέβεις στην παραλία από κατάλληλο διαμορφωμένο μονοπάτι (αυτός είναι και ο λόγος που σου είπαμε να μην κουβαλάς πολλά πράγματα). Μόλις την αντικρίσεις θα μαγευτείτε από το πανέμορφο τοπίο.

Κοντά στην Μπέλα Βράκα υπάρχουν και άλλες οργανωμένες παραλίες στις οποίες μπορείς να πας για μπάνιο είτε από μονοπάτια είτε με βάρκα καθώς κάποιες από αυτές είναι απροσπέλαστες.

Δες μερικές εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube

Απόδραση στα Σύβοτα

Τα Σύβοτα είναι ιδανικά για απόδραση οδικώς χωρίς να δεσμεύεσαι από πλοία και δρομολόγια. Πλέον, με την βελτίωση του οδικού δικτύου, μπορείς να βρίσκεσαι σε μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας σε πέντε ώρες. Εκτός από το καλοκαίρι, ιδανική εποχή είναι και ο Σεπτέμβριος.

Ο κόσμος είναι λιγότερος, τα νερά πιο ζεστά και έχεις την ευκαιρία με μικρές εκδρομές να γνωρίσεις και τα πιο ορεινά μέρη της Ηπείρου. Ο ποταμός Αχέροντας είναι μια από τις πιο κοντινές και ωραίες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Θα δεις τις λεγόμενες πύλες του Άδη, θα κάνεις βαρκάδα στο ποτάμι και θα χαθείς σε τοπία γεμάτα ποτάμια και γαλαζοπράσινα νερά.