Στενό Λινάρι: Η εξωτική φυσική πισίνα στην Εύβοια

Στενό Λινάρι: Η εξωτική φυσική πισίνα στην Εύβοια

Μια παραλία όνειρο με γαλαζοπράσινα νερά και φουντωτά δέντρα

Κάθε φορά που εξερευνούμε την Εύβοια, μας εκπλήσσει με τις κρυφές ομορφιές και τα μυστικά της. Αποτελεί τον προορισμό που συνδυάζει με μοναδική αρμονία το βουνό με τη θάλασσα και πάντα σου προσφέρει και την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα μικρό «διαμάντι» που δεν γνώρισες. Και αυτό αφορά κυρίως τις παραλίες της. Αυτή τη φορά ξεχωρίσαμε το Στενό Λινάρι, μια εξωτική φυσική πισίνα στην Εύβοια που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Είναι από αυτά τα μέρη που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι οι εξωτικοί προορισμοί μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα, θα βρεις ένα παραδεισένιο μέρος και θα κάνεις βουτιές σε πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Ό,τι πρέπει για την εξόρμηση του σαββατοκύριακου.

Το Στενό Λινάρι είναι μια μικρή παραλία που σε συνεπαίρνει με τα γαλαζοπράσινα νερά της. Στην πραγματικότητα τα βράχια δημιουργούν έναν μικρό κόλπο που κάνει την παραλία να μοιάζει με μια εξωτική φυσική πισίνα. Οι εικόνες από ψηλά μαρτυρούν αυτό που σου λέμε. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί ιδανική επιλογή αν θες κάτι πιο απομονωμένο και εξωτικό. Είναι πολύ πιθανό όταν πας να μην βρεις κανέναν και να κάνεις μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά ολομόναχος.

Δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου ομπρέλα για σκιά καθώς τα δέντρα φροντίζουν να απολαύσεις τη δροσιά που θες ακόμη και το μεσημέρι. Εμείς δεν το είχαμε υπολογίσει και πήραμε (χωρίς τελικά να μας χρειαστεί) όλο τον εξοπλισμό. Για την ακρίβεια, έπρεπε να είχαμε ρωτήσει καλύτερα γιατί όλο και κάποιος θα μας έλεγε ότι τα φουντωτά πράσινα δέντρα ακουμπούν στο νερό. Αν υπάρχουν κρυφές εξωτικές παραλίες στην Ελλάδα, τότε με σιγουριά το Στενό Λινάρι στην Εύβοια είναι μια από αυτές. Και μάλιστα ψηλά στη λίστα. Δες ΕΔΩ που ακριβώς βρίσκεται ο εξωτικός αυτός παράδεισος.

Πώς θα πας στο Στενό Λινάρι

Η πρόσβαση στο Στενό Λινάρι δεν είναι τόσο εύκολη αλλά όχι και απαγορευτική. Ιδανικά είναι να πας με βαρκάκι ξεκινώντας από την παραλία του Μακρύ Γιαλού που βρίσκεται ΕΔΩ. Αν θες τώρα να την προσεγγίσεις οδικώς αρχικά βάλε ως προορισμό τα χωριά Πηλί και Βλαχιά στο βορειοανατολικό τμήμα της Εύβοιας. Όταν θα περάσεις την παραλία Βλαχιά θα δεις ένα σημείο που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο και από εκεί ξεκινάει το μονοπάτι προς την παραλία.

Εμείς προτιμούμε πάντως το βαρκάκι για το μικροσκοπικό Βαθυχάντακο, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν, επίσης, τη συγκεκριμένη παραλία.

Το Στενό Λινάρι είναι ο ορισμός του κρυφού μυστικού στην Εύβοια που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι σε εξωτικό προορισμό. Μην το επιχειρήσεις καλύτερα για μονοήμερη γιατί θα σου φανεί κουραστικό. Ιδανικά κανόνισε ένα σαββατοκύριακο στη βόρεια Εύβοια και βάλε στο πρόγραμμά σου το Στενό Λινάρι.

Μέχρι να πας μπορείς να απολαύσεις από ψηλά την παραλία μέσα από το βίντεο του καναλιού Haanity στο Youtube.