Η κρυφή παραλία στη θαλάσσια σπηλιά 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα

Η κρυφή παραλία στη θαλάσσια σπηλιά 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα

Ένα μαγευτικό και άγνωστο μέρος

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα φημισμένα μέρη της Ελλάδας αλλά και τις παγκοσμίως γνωστές παραλίες της. Αυτό που είναι εντυπωσιακό κάθε φορά που εξερευνούμε την Ελλάδα είναι ότι διαπιστώνουμε πόσες κρυφές ομορφιές έχει η χώρα μας. Μαγικές παραλίες, ιδιαίτερα χωριά και σπάνιας ομορφιάς φυσικά τοπία. Ένα από αυτά για παράδειγμα βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα και λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Ο λόγος για μια κρυφή παραλία σε μια θαλάσσια σπηλιά στον Κορινθιακό Κόλπο. Εκεί που ο ήλιος δεν φτάνει σχεδόν ποτέ λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του σημείου. Η σπηλιά ονομάζεται Σπηλιά της Φώκιας όπως ονομάζεται και η παραλία την οποία φιλοξενεί όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Η κρυφή παραλία στη θαλάσσια σπηλιά δίπλα στην Αθήνα

Και φυσικά μιλάμε για τη Σπηλιά της Φώκιας στην οποία δημιουργείται μια μικρή και πολύ ιδιαίτερη ανήλια παραλία. Μπορείς να την προσεγγίσεις πιο εύκολα με σκάφος ή βάρκα ή από ένα δύσβατο αλλά σύντομο μονοπάτι. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία πάτησε ΕΔΩ. Η παραλία ουσιαστικά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας τον οποίο δε θα δυσκολευτείς να βρεις από τις διάφορες ταμπέλες.

Φτάνοντας εκεί θα διαπιστώσεις ότι τα κάθετα βράχια στην πραγματικότητα «κόβονται» από μια τεράστια πέτρινη αψίδα. Ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης. Σε αυτό το εσωτερικό της αψίδας στην δεξιά πλευρά βρίσκεται η Σπηλιά της Φώκιας με την ομώνυμη παραλιούλα.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με λεπτό, άσπρο βότσαλο. Τα κρυστάλλινα νερά χρωματίζονται από τα βράχια και τα βότσαλα και παίρνουν ένα διαυγές χρώμα που όμοιο συναντάς σε εξωτικές παραλίες του Ιονίου. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία να καταφέρεις να κάνεις μπάνιο σε αυτά τα κρυστάλλινα νερά. Έχοντας φύγει, λοιπόν, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα μπορείς να βρεθείς σε ένα σπάνιας ομορφιάς μέρος που το πιθανότερο είναι να μην συναντήσεις καθόλου κόσμο. Φυσικά επειδή μπορεί να θες να μείνεις όλη την ημέρα εκεί καλό θα είναι να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα. Και δεν μιλάμε βέβαια για ομπρέλα γιατί είναι το μόνο που δε θα χρειαστείς.

Δεν πρέπει να ξεχάσεις, βέβαια, την φωτογραφική σου μηχανή για να απαθανατίσεις την ομορφιά του τοπίου. Μην ξεχάσεις ότι τα νερά λόγω του σημείου δεν είναι ιδιαίτερα ζεστά.

Μέχρι να πας στη σπηλιά της φώκιας, μπορείς να απολαύσεις μερικές εικόνες από ψηλά. Δες τις λήψεις από το κανάλι Haanity του Youtube που σου δίνουν μια μικρή γεύση του τι θα συναντήσεις…