Δραγονέρα: Η εξωτική παραλία στο Αγκίστρι

Δραγονέρα: Η εξωτική παραλία στο Αγκίστρι

Γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα που ακουμπούν στη θάλασσα

Ένα σαββατοκύριακο στο Αγκίστρι είναι δυνατόν να σε κάνει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να απολαύσεις τις πιο χαλαρές και όμορφες στιγμές του μήνα. Διαθέτει όλα αυτά που θες για να αδειάσει το μυαλό σου. Και το πιο σημαντικό; Είναι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Κάτι για το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει είναι τα γαλαζοπράσινα νερά στις παραλίες της. Αυτή που ξεχωρίσαμε αυτή τη φορά στο Αγκίστρι είναι η παραλία Δραγονέρα. Ένας μικρός παράδεισος που ανήκει στην Αττική.

Δραγονέρα, μια εξωτική παραλία στο Αγκίστρι

Η Δραγονέρα είναι μια παραλία στα δυτικά του νησιού με βότσαλο και πολύ καθαρά νερά. Στην πραγματικότητα μιλάμε για τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα. Αυτό που θα σε καθηλώσει από την πρώτη στιγμή είναι τα γαλαζοπράσινα νερά και τα δέντρα που μοιάζουν ή πολλές φορές ακουμπούν κιόλας στη θάλασσα. Εκεί θα απολαύσεις τα ρηχά και καθαρά νερά αλλά και τη δροσιά από τα πεύκα που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Ένα σκηνικό που θα συναντήσεις, βέβαια, σε πολλές γωνιές στο Αγκίστρι. Γιατί είναι ένα νησί που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά και τις πράσινες πλαγιές. Όπου κι αν βρεθείς, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις το μπάνιο σου.

Η Δραγονέρα είναι μια οργανωμένη παραλία στην οποία μπορείς να βρεις από ξαπλώστρες και ομπρέλες μέχρι και καντίνα και υποδομές για να κάνεις το θαλάσσια σπορ που σου αρέσει. Ωστόσο, υπάρχει πολύς χώρος για να βάλεις την δική σου ψάθα και την ομπρέλα σου και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Ό, τι κι αν επιλέξεις η συγκεκριμένη παραλία θα σε ανταμείψει με την ομορφιά της και τη δροσιά της. Και κυρίως με τα καθαρά νερά της. Δεν είναι τυχαίο ότι την επιλέγουν όλες οι ηλικίες. Ζευγάρια, παρέες αλλά και οικογένειες. Ο καθένας για δικούς του λόγους και όλοι για την ομορφιά της.

Πώς θα φτάσεις στην παραλία Δραγονέρα

Η Δραγονέρα βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού Αγκίστρι. Μπορείς να δεις πού ακριβώς είναι για να φτάσεις εκεί πατώντας ΕΔΩ. Ουσιαστικά θα την εντοπίσεις μετά το Μεγαλοχώρι αφού περάσεις μέσα από μια μαγική διαδρομή. Εκεί που το μπλε της θάλασσας ενώνεται με έναν μαγικό τρόπο με το πράσινο από τις κατάφυτες πλαγιές. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις αρκετές στάσεις για να βγάλεις φωτογραφίες το όμορφο τοπίο.

Εκτός από τη Δραγονέρα, οι δύο άλλες παραλίες που έχουμε ξεχωρίσει είναι η παραλία Σκάλα και η παραλία Απόνησος. Θα νομίζεις ότι κολυμπάς στην Κούβα. Τέτοια είναι η εξωτική ομορφιά του μέρους.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για τις δύο αυτές παραλίες πατώντας ΕΔΩ.

Το σίγουρο είναι ότι αν πας μια φορά, το Αγκίστρι θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι για το καλοκαίρι! Ο ιδανικός προορισμός για το σαββατοκύριακο. Τόσο κοντά στην Αθήνα όσο να μην κουραστείς από τη διαδρομή και τόσο εξωτικός, λες και έχεις φύγει σε κάποιο μακρινό νησί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...