Πισίνα: Η εξωτική παραλία με τα διάφανα νερά

Πισίνα: Η εξωτική παραλία με τα διάφανα νερά

Ένας επίγειος παράδεισος που σου μένει αξέχαστος

Όταν μια παραλία την αποκαλούν… Πισίνα αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον αυτό που θα συναντήσεις μόλις βρεθείς εκεί θα ξεπερνά τις προσδοκίες σου για μια καλή παραλία. Και η παραλία Πισίνα στα Σύβοτα σίγουρα είναι μία από αυτές τις παραλίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Κρυστάλλινα, διάφανα νερά που σε παραπέμπουν σε εξωτικό προορισμό. Το σκηνικό συμπληρώνει η λευκή άμμος και τα βότσαλα. Την ονειρική παραλία αυτή θα τη βρεις στο μικρό ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Μαυρονόρος ή Μούρτος όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Πισίνα: Η εξωτική παραλία με τα διάφανα νερά

Η παραλία Πισίνα είναι πλαισιωμένη με κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά που στην πραγματικότητα είναι διάφανα. Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Και φυσικά το όνομά της μόνο τυχαίο δεν είναι. Για να φτάσεις στην Πισίνα, θα πρέπει να πάρεις καϊκάκι και να περάσεις στο ακατοίτητο νησάκι των Συβότων της Θεσπρωτίας.

Με το που θα φτάσεις εκεί, θα αντικρίσεις το μοναδικό σκηνικό των τιρκουάζ νερών και του καταπράσινου τοπίου. Και σίγουρα θα θες να βουτήξεις από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Και θα νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια κανονική πισίνα αλλά με θαλασσινό νερό. Η παρατήρηση του βυθού εκεί είναι μια μοναδική εμπειρία.

Θα σου κάνει εντύπωση, επίσης, το πλήθος των θαλάσσιων φυτών τα οποία ξεχωρίζουν στο νερό σαν μεγάλες σκούρες κηλίδες μέσα στα ανοιχτογάλανα νερά. Το μεγαλύτερο μέρος της πάντως είναι πεντακάθαρο γαλάζιο και θα το κατευχαριστηθείς. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πήγε στη συγκεκριμένη παραλία και να έμεινε ασυγκίνητος. Ούτε εμείς φυσικά μαζί. Αποτελεί με σιγουριά μια από τις αγαπημένες μας γαλάζιες παραλίες στην Ελλάδα.

Οι εικόνες από το κανάλι Travel Inspiration του Youtube θα σου δώσουν μια εικόνα της ομορφιάς της συγκεκριμένης παραλίας.

Και αφού θα βρεθείς στο νησάκι του Μούρτου το οποίο είναι μικρό αλλά θαυματουργό, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς την «σπηλιά των πειρατών». Εκεί θα δεις εντυπωσιακούς και περίτεχνους σταλακτίτες στην οροφή.

Αν δεν έχεις ξανακάνει μπάνιο σε σπηλιά τότε αυτή αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Είναι στα δυτικά του μικρού νησιού και ουσιαστικά ορθάνοιχτη στο πέλαγος. Πολλοί μύθοι και θρύλοι συνοδεύουν τη σπηλιά αυτοί. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι δεκάδες πειρατικά καράβια άλλοτε έβρισκαν καταφύγιο στην αγκαλιά της.