Βαθυαβάλι: Η άγνωστη παραλία με τα εξωτικά νερά

Βαθυαβάλι: Η άγνωστη παραλία με τα εξωτικά νερά

Ένα κρυφό μυστικό της Ελλάδας που λίγο παλιότερα ήξεραν μόνο οι ιστιοπλόοι

H Ελλάδα είναι γεμάτη αμμουδιές και ακτές ονειρικές. Με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι σε έναν μακρινό και εξωτικό προορισμό.

Κάποιες από αυτές είναι γνωστές και άλλες λιγότερες. Μια παραλία που σίγουρα θα θες να επισκεφθείς όταν την δεις και να κολυμπήσεις στα νερά της.

Ο λόγος για την παραλία Βαθυαβάλι που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ιδιαίτερα όταν τις κοιτάς από ψηλά.

Βαθυαβάλι: Η άγνωστη παραλία με τα εξωτικά νερά

Η παραλία Βαθυαβάλι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την εξίσου όμορφη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Πολύ κοντά από την Πογωνιά. Εκεί λοιπόν θα δεις μια παραλία που μοιάζει πολύ με την εξωτική πλευρά της Λευκάδας. Θα μπορούσε, εξάλλου, να ανήκει εκεί. Όλο το σκηνικό με το πράσινο τοπίο και τη λευκή άμμο στο θυμίζει.

Το Βαθυαβάλι έχει τα πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου Πελάγους σε συνδυασμό με το παρθένο καταπράσινο τοπίο. Πρόκειται για μια παραλία άγνωστη για πολλά χρόνια στους περισσότερους. Το τελευταίο διάστημα αποκτά, βέβαια, όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές που επιλέγουν την συγκεκριμένη αμμουδιά για τα μπάνια τους. Μόνο οι ιστιοπλόοι ήξεραν αυτή τη μυστική ακτή με την εξωτική όψη.

Η παραλία είναι εν μέρει οργανωμένη και θα βρεις εκεί ομπρέλες και ξαπλώστρες. Πάντα, ωστόσο, υπάρχει χώρος για να βάλεις τον δικό σου εξοπλισμό, την ομπρέλα και την ψάθα σου. Το σίγουρο είναι ότι θα κατευχαριστηθείς το μπάνιο σου όποτε και να πας. Από το 2013 λειτουργεί και μία καντίνα απ’ όπου μπορείς να προμηθευτείς ό,τι θες.

Πώς θα πας στην παραλία Βαθυαβάλι

Η εξωτική παραλία της Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι εύκολα προσβάσιμη και γι΄ αυτό τον λόγο ήταν για πολλά χρόνια απρόσιτη και με λίγο κόσμο. Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται. Αν βρεθείς στην Αιτωλοακαρνανία και ρωτήσεις θα είναι πολύ εύκολο πλέον να βρεθείς εκεί.

Το Βαθυαβάλι, βρίσκεται, ουσιαστικά μετά τον Αϊ Γιάννη και το Βαρκό.

Πηγή: exploringgreece