Κορονοϊός: Τα νέα κοινά πρότυπα υγιεινής σε αεροπλάνα και αεροδρόμια στην ΕΕ

Κορονοϊός: Τα νέα κοινά πρότυπα υγιεινής σε αεροπλάνα και αεροδρόμια στην ΕΕ

Ποια μέτρα θα εφαρμόζονται στα κράτη-μέλη της Ένωσης

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε κοινά πρότυπα υγιεινής, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια, στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αντρέας Σόιερ.

«Είμαι ικανοποιημένος που η γερμανική πρόταση έγινε αποδεκτή από τους συναδέλφους μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτά τα ενιαία πρότυπα», δήλωσε ο Σόιερ σε ευρωπαϊκό συνέδριο αεροπορίας.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, περιλαμβάνουν τη χρήση καλύμματος στο στόμα και τη μύτη για επιβάτες ηλικίας 6 ετών και άνω, καθώς και την κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας και του check-in.

Στα αεροσκάφη πρέπει να υπάρχει υψηλό ποσοστό φρέσκου αέρα και η πληροφόρηση να είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες. Ωστόσο, δεν υπάρχει η υποχρέωση να μένει κενή η μεσαία θέση στα αεροσκάφη.

Οι κοινοί κανόνες ανταποκρίνονται σε τουλάχιστον μερικά από τα αιτήματα αεροπορικών εταιρειών, καθώς τα διαφορετικά πρότυπα είχαν προκαλέσει σύγχυση. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε, ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε από αξιωματούχους και πρέπει να εγκριθεί επισήμως από τους υπουργούς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό